Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Peltipulla

Peltipulla leivotaan pakastepullataikinasta, täytetään ja kuorrutetaan karamellikastikkeella. Pistaasi tuo rousketta ja suolaisen pähkinän puraisun.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Peltipulla

  • ½ pkt (à 600 g) pullataikinaa (pakaste)
  • 70 g kuorittuja pistaaseja
  • 1 ½ dl dulce de lecheä eli karamellisoitua maitotiivistettä
  • ½ tl kardemummaa

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Kuorrutus

  • ¾ dl dulce de lecheä eli karamellisoitua maitotiivistettä

Valmistusohje

Peltipulla leivotaan helposti näin:

  1. Ota yksi taikinalevy sulamaan huoneenlämpöön tunti ennen valmistamista. Jos haluat käyttää koko taikinan, tee myös tuplamäärä täytettä.
  2. Rouhi pistaasit veitsellä. Ota 3⁄4 dl pistaaseja erikseen täytettä varten, säästä loput koristeluun. Vatkaa maitotiivisteen rakenne sileäksi haarukalla ja lisää kardemumma.
  3. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi (36 cm x 20 cm). Levitä maitotiiviste taikinalevylle ja ripottele pinnalle rouhittu pistaasi. Kääri taikina napakaksi rullaksi ja leikkaa 12 tasakokoiseen palaan.
  4. Vuoraa pieni uunivuoka leivinpaperilla. Laita pullat vuokaan. Peitä leivinliinalla ja kohota 40 asteisessa uunissa liinalle peitettynä 30 minuuttia. Huoneenlämmössä pullat kohoavat noin tunnissa.
  5. Voitele pullat ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla 18–20 minuuttia.
  6. Lisää vesi lopun maitotiivisteen joukkoon ja sekoita. Laita kuorrutus pursotinpussiin ja pursota jäähtyneiden pullien pinnalle. Koristele peltipulla lopuilla pistaaseilla.

Vinkki! Tarjoa peltipulla kaakaon kanssa.

peltipulla
Peltipulla kuorrutetaan suloisesti kinuskilla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 26/2023.

Lue myös Anna.fi: Vadelma-kinuskipullat valmistaikinasta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Peltipulla

Sinun täytyy kommentoidaksesi.