Härkäpapupihvit
Härkäpapupihvit valmistetaan kotimaisesta härkäpapurouheesta. Härkäpapurouhe on erinomainen kuidun ja proteiinin lähde kuivakaappiin. Se säilyy hyvin ja pelastaa kiireisen arjen.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Härkäpapupihvit
- 2 ½ dl härkäpapurouhetta
- 2 dl kikhernejauhoja
- 2 ½ dl vettä
- ½ dl rypsiöljyä
- ½ ruukkua persiljaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl savupaprikajauhetta
- ¾ tl suolaa
Paistaminen
- 2 rkl rypsiöljyä
Kyssäkaali-puolukkaraaste
- 1 pieni kyssäkaali
- 2 dl puolukoita
Valmistusohje
Härkäpapupihvit valmistuvat helposti näin:
- Mittaa härkäpapurouhe ja kikhernejauhot kulhoon. Hienonna persilja ja valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki pihvien ainekset keskenään taikinaksi. Anna taikinan tekeytyä 30 minuuttia.
- Kuori ja raasta kyssäkaali. Laita kaaliraaste kulhoon ja lisää puolukat. Sekoita. Mausta halutessasi ripauksella suolaa.
- Kuumenna öljy pannulla. Ota taikinasta lusikalla nokareita ja paista 4 pihviä kerrallaan keskilämmöllä noin 3 minuuttia per puoli. Paista loput taikinasta samoin.
- Tarjoa härkäpapupihvit juuresmuusin, puolukoiden ja kyssäkaali-puolukkaraasteen kera.
Vinkki! Kokeile pihvien maustamiseen kuivattua nokkosrouhetta.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 1/2024.
Lue myös Anna.fi: Härkäpapu-kasvispaistos
Kommentoi
Kommentoi juttua: Härkäpapupihvit