Härkäpapu-punajuuripihvit
Proteiinipitoinen härkäpapurouhe tuo ruokaisuutta punajuuripihveihin. Voit mehevöittää kasvispihvit mieleisilläsi juureksilla. Kokeile punajuuren lisäksi myös palsternakkaa tai selleriä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
Ainekset
Härkäpapu-punajuuripihvit:
- 1 dl kermaviiliä
- ½ dl korppujauhoja
- 2 kananmunaa
- 5-6 dl juuresraastetta (punajuurta, palsternakkaa, selleriä)
- 1 valkosipulinkynsi
- ¼ tl chilijauhetta
- 1 tl juustokuminaa
- 1-1 ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 1 tl kuivattua oreganoa
- 2 rkl maissitärkkelystä tai vehnäjauhoja
- 2 dl härkäpapurouheseosta
- öljyä paistamiseen
Valmistusohje
1. Sekoita kermaviilin joukkoon korppujauhot, anna turvota noin 5 minuuttia. Lisää munat, sekoita hyvin.
2. Kuori ja raasta juurekset karkealla terällä. Kuori ja hienonna valkosipulit. Lisää raaste, valkosipuli, kuivat mausteet ja maissitärkkelys joukkoon, sekoita hyvin. Lisää lopuksi härkäpapurouhe.
3. Nosta taikinamassaa lusikalla suoraan öljytylle pannulle ja muotoile siinä pihveiksi. Voit käyttää myös lettupannua. Paista miedolla lämmöllä molemmin puolin kullanruskeiksi.
Tarjoa pihvit esimerkiksi kantarellimuhennoksen ja kesäkurpitsa-parmesaanitikkujen kanssa.
Kasvispihvit ovat helppoa arkiruokaa:
Punakaali-suppilovahvero-perunapihvit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Härkäpapu-punajuuripihvit
Luen aina hiukan netistä tätä lehteä ja kunnolla läheisessä kirjastossa tai ostan irtonumeron.
Juttu Päivi Lipposesta on liikaa ns. sopeutumiseläkeläisestä.
Ei kiitos enää lehden ostolla.