härkäpapu-punajuuripihvit Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Härkäpapu-punajuuripihvit

Proteiinipitoinen härkäpapurouhe tuo ruokaisuutta punajuuripihveihin. Voit mehevöittää kasvispihvit mieleisilläsi juureksilla. Kokeile punajuuren lisäksi myös palsternakkaa tai selleriä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6 annosta

Ainekset

Härkäpapu-punajuuripihvit:

  • 1 dl kermaviiliä
  • ½ dl korppujauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 5-6 dl juuresraastetta (punajuurta, palsternakkaa, selleriä)
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ¼ tl chilijauhetta
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1-1 ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 2 rkl maissitärkkelystä tai vehnäjauhoja
  • 2 dl härkäpapurouheseosta
  • öljyä paistamiseen

Valmistusohje

1. Sekoita kermaviilin joukkoon korppujauhot, anna turvota noin 5 minuuttia. Lisää munat, sekoita hyvin.

2. Kuori ja raasta juurekset karkealla terällä. Kuori ja hienonna valkosipulit. Lisää raaste, valkosipuli, kuivat mausteet ja maissitärkkelys joukkoon, sekoita hyvin. Lisää lopuksi härkäpapurouhe.

3. Nosta taikinamassaa lusikalla suoraan öljytylle pannulle ja muotoile siinä pihveiksi. Voit käyttää myös lettupannua. Paista miedolla lämmöllä molemmin puolin kullanruskeiksi.

Tarjoa pihvit esimerkiksi kantarellimuhennoksen ja kesäkurpitsa-parmesaanitikkujen kanssa.

Kasvispihvit ovat helppoa arkiruokaa:

punakaali-sienipihvit

Punakaali-suppilovahvero-perunapihvit

kasvispihvit

Kasvispihvit uunissa

Kasvis-halloumipihvit ja kvinoaa

Kasvis-halloumipihvit ja kvinoa-porkkanasalaatti

Anna.fi: Härkispihvit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Härkäpapu-punajuuripihvit

Sinikka Niemistö

Luen aina hiukan netistä tätä lehteä ja kunnolla läheisessä kirjastossa tai ostan irtonumeron.
Juttu Päivi Lipposesta on liikaa ns. sopeutumiseläkeläisestä.
Ei kiitos enää lehden ostolla.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.