![](https://kotiliesi.fi/awpo/img/2024/06/violaminerva_kotiliesi_piknik_ricotatkakku_vaaka_01-2_preview.jpg?s=9c364c08c726a1dc0bad4eabfec4f479&fit=crop)
Sitruuna-ricottakakku
Sitruuna-ricottakakku on klassikko Italiasta, Amalfin rannikolta. Ricottajuusto sopii kakkutaikinaan loistavasti tuoden siihen kosteutta ja mehevyyttä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kasvis
Ainekset
Sitruuna-ricottakakku
- 175 g voita huoneenlämpöisenä
- 3 ¾ dl sokeria
- 400 g ricottajuustoa
- 3 kananmunaa
- 2 tl vaniljauutetta
- 1 luomusitruunan kuori
- 3 ¾ dl vehnäjauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
- ¼ tl suolaa
Lisäksi
- 2 rkl tomusokeria viimeistelyyn
Valmistusohje
Sitruuna-ricottakakku leivotaan helposti näin:
- Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi muutaman minuutin ajan. Lisää ricotta ja jatka vatkaamista viiden minuutin ajan.
- Sekoita toisessa kulhossa kananmunat, vaniljauute ja sitruunankuori tasaiseksi. Kaada seos ricottaseokseen vähän kerrallaan, koko ajan sekoittaen.
- Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Kääntele ne taikinan joukkoon. Älä enää vatkaa.
- Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan (ø 24 cm).
- Paista sitruuna-ricottakakku 175 asteessa 45–55 minuutin ajan, kunnes kakku on kypsää eikä testattaessa tikkuun jää taikinaa. Anna jäähtyä vuoassa 15 minuuttia ennen irrottamista.
- Kakun jäähdyttyä ripottele päälle tomusokeria.
Vinkki! Tarjoa sitruuna-ricottakakku juhannusjuhlissa persikkamocktailin kera.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 13/2024.
Lue myös Anna.fi: Kirsikka-ricottakakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sitruuna-ricottakakku