Kaipaatko ideoita keittiöremonttiin? Listasimme keittiötrendit – mikä näistä puhuttelee sinua?

Keittiöremonttia tekevä rohkea sisustaja valitsee nyt maalisävyksi syvän vihreän, työtason materiaaliksi terrazon ja leikittelee rohkeasti erilaisilla listoilla ja paneelipinnoilla.

Keittiöremontti suunnitelmissa ja haaveilet trendikkäästä keittiöstä? Listasimme 2019–2020 kuumimmat keittiötrendit, joista kannattaa hakea inspiraatiota keittiöremonttiin.

Lue myös: Haluatko piristystä keittiöön ilman remonttia – 3 ideaa, joilla tuot väriä tilaan

1. Sijoita kodinkoneet seinään ja liesituuletin lieteen

Kodinkoneet integroidaan trendikkäässä keittiössä nyt seinään tai tasoon. Kun esimerkiksi liesituuletin sijaitsee liesitasossa, voidaan saarekkeen ylle sijoittaa vaikka näyttävä kuivakukkateos.

Valkoiseksi maalatut sormipaneelit ovat tyylikäs tausta seinään integroiduille kodinkoneille.

Seinällä on kätevä DGM 7440 höyry- mikroaaltoyhdistelmäuuni, 2 725 e, ja KMDA 7774-1 FL -induktiokeittotaso, 3 925 e, miele.fi.

2. Vihreät keittiönkaapit, miksi ei?

Keittiönkaapistojen trendiväri on nyt syvä vihreä. Esimerkiksi tässä vanhaan teollisuuskiinteistöön rakennetussa kodissa on tyylikkäät tummanvihreät kaapistot.

Vihreisiin keittiönkaappeihin on päätynyt myös juontaja Vappu Pimiä. Lue jutun lopusta, mitä Vappu kertoo omasta keittiöremontistaan!

Karheat puuastiat ja Northernin vanhahtava Gear-pöytävalaisin sopivat uuteen keittiöön. Sirojalkainen Camp-pöytä ja pinoutuvat Pal-jakkarat rottinkiverkolla ovat mukavan kevyet kalusteet avaraan tilaan. Valaisin ja irtokalusteet, northern.no.

5 vinkkiä keittiöremonttia pohtivalle

  1. Piirrä keittiösi mitat paperille ja muista merkitä myös ikkunoiden alareunan korkeus lattiasta. Vanhoissa taloissa ikkunat on usein asennettu normaalityötasoa ja standardimittaisia alakaappeja matalammalle.
  2. Merkitse vesipisteen ja viemärin sijainti, jos remontissa ei ole tarkoitus vaihtaa niiden paikkaa.
  3. Kartoita omat erityistoiveesi keittiöön. Onko sinulla isoja koneita ja laitteita, joille haluat sijoitupaikan keittiössä? Käytätkö niitä niin usein, että niiden olisi oltava käden ulottuvilla vai kannattaisiko käyttää kaappitila järkevämmin ja säilyttää sienikuivuria varastossa? Haluatko, että keittiössä olisi vihdoin paikka kahvikoneelle?
  4. Selaile sisustuslehtiä ja sukella netin keittiöantiin. Kokoa oma haavelistasi niistä materiaalivalinnoista, jotka haluaisit uuteen keittiöösi saada. Ammattimyyjä osaa keittiöliikkeessä kertoa materiaalien edut ja huollettavuudet, jolloin pystytte yhdessä päättämään teille sopivimmat valinnat.
  5. Älä pihistä väärässä paikassa. Keittiöremontti on kokonaisuutena niin kallis, että kehotan asiakkaitani aina miettimään, kuinka monta vuotta nuo valinnat pysyvät ja kuinka monta tuntia viikossa iloitset toimivasta ja kauniista keittiöstä. Kannatan myös ajattomuutta keittiön kalustevalinnoissa ja väreissä.  Seiniä on sen sijaan helppo maalata vaikka vuosittain.

Vinkit antoi Dekon toimittaja ja sisustussuunnittelija Seija Killström.

Tanskalaisen Framan keittiökalusteet ovat huonekalumaisia yksiköitä. Musta metallirunko yhdistyy uudella tavalla puisten pintojen kanssa.

3. Leikittele kaakeleilla

Unohda tylsät peruskaakelit keittiön välitiloissa. Parhaimmillaan upea kaakelipanelointi työtason yllä sykähdyttää. Tässä keittiössä kaakelipinta on kuin pala Alvar Aallon arkkitehtuuria!

Atlantic Lavastone -kvartsitasoon upotetun kaasulieden yllä on rakenteeseen sijoitettu liesituuletin. Alakaapisto koostuu kokonaan laatikkoratkaisuista. Laatikoston kehysreunassa on myös laatikon vedinsyvennys tyylikkäästi piilotettuna. Kvänumin uutuuskeittiö on ruotsalaisen suunnittelija Louise Liljencrantzin käsialaa. Suomessa Kvänumin keittiöitä myy Creanno.

4. Kokeile tasoihin terrazzoa

Kiven, puun ja komposiitin rinnalle on noussut ihastuttava terrazzo-tasomateriaali, joka on yhdistelmä marmoria ja hartsia.

Se sopii erinomaisesti tasoiksi ja jopa lattioiksi. Terrazzo kestää hyvin kulutusta ja kosteutta.

Terrazzo on uusi tasomateriaali, joka sopii hyvin keittiöihin. Kuvan kokonaisuus on Blaun valikoimista.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kaipaatko ideoita keittiöremonttiin? Listasimme keittiötrendit – mikä näistä puhuttelee sinua?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X