Sisustus Tilaajille

Muotoilija Tapio Anttila: ”Suunnittelijan työpöydällä on aina kimppu ongelmia odottamassa”

Muotoilija Tapio Anttila auttaa ratkomaan ihmisten arkipäivän pulmia oivaltavan ja kestävän designin avulla.

Ensin on pulma, johon on keksittävä ratkaisu. Kuten mitä jos yökylään on tulossa kaksi miestä, jotka tuskin haluavat nukkua kylki kyljessä samassa vuodesohvassa? Tavallinen mekanismilla varustettu vuodesohva ei tuonut tähän ratkaisua, joten muotoilija Tapio Anttila suunnitteli vuodesohvan, jonka voi jakaa kahdeksi erilliseksi laveriksi.

”Suunnittelijana en halua nostaa itseäni tavallisen arjen yläpuolelle. Minulle on aina ollut tärkeää kuunnella kuluttajia ja luoda esineitä, jotka tarjoavat kestäviä ratkaisuja kaikkiin elämänkaaren vaiheisiin”, Anttila summaa.

Oulusta kotoisin olevan Anttilan perheessä kädentaitoja ja taidetta arvostettiin, mutta designista päivällispöydän ääressä ei puhuttu.

”Olin hyvä piirtämään ja askartelemaan, mutta en vielä nuorena tajunnut, että voisin tehdä siitä itselleni ammatin.”

Koulussa Anttila kapinoi auktoriteetteja vastaan ja opiskeli juuri sen verran kuin oli pakko. Mikään kouluaineista ei tuntunut tulevaisuuden kannalta hyödylliseltä. Motivaatio löytyi vasta Helsingissä Taideteollisessa korkeakoulussa, jonne Anttila haki silloisen tyttöystävän kannustamana.

”Pääsykokeissa vuoleskelimme palikasta paistinlastaa, mikä oli minulle ihan mukavaa normihommaa”, Anttila muistelee.

Lue myös: Vuoden graafikot Kaisa ja Christoffer Leka: ”Elämässä mikään muu ei ole yhtä hauskaa ja palkitsevaa kuin yhdessä tekeminen” 

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.