Puutarhaideoita asuntomessuilta 2020: istutuksiin valitaan nyt sinipallo-ohdakkeita

Puutarhaideoita asuntomessuilta. Pihasuunnittelija Tiina Töyrä luo Dekon asuntomessukohteen, Designtalo Puron, pihan ja puutarhan. Töyrä listaa kesän 2020 kuumimmat pihatrendit.

Puutarhaideoita kannattaa hakea myös asuntomessuilta. Pihasuunnittelija Tiina Töyrä vastaa Dekon asuntomessukohteen ­piha- ja puutarhasuunnittelusta Tuusulassa.

Designtalo Puron tontti on pääkaupunkiseudulle tyypillinen, eli reilun 600 neliön ­tontti. Molemmilla sivuilla on vastassa naapurit, ja talon takana kulkee virkistysreitti.

Lue myös: Villiyrttejä istutetaan nyt kotipihoille, kukkaloisto ei ole enää trendikäs – Listasimme 4 kiinnostavaa puutarhatrendiä

Pihasuunnitelmissa pitää Tiina Töyrän mukaan katsella kokonaisuus myös siltä kantilta, miltä piha näyttää esimerkiksi viiden vuoden perspektiivissä, kun kasvit kasvavat.

Pihasuunnitelmissa pitää Tiina Töyrän mukaan katsella kokonaisuus myös siltä kantilta, miltä piha näyttää viiden vuoden perspektiivissä, kun kasvit kasvavat. Kuva: Tiina Töyrä

”Tiiviillä alueilla asukkaiden yksityisyys on asia, johon halutaan kiinnittää huomiota. Tässä pihassa tila on jaettu julkisempaan ja yksityisempään alueeseen korotetuilla istutuksilla, joiden pikkupuut rajaavat tilaa korkeussuunnassa ja luovat yksityisyyttä oleskelualueille. Pergola rajaa myös oleskelualuetta virkistysreittiin päin.”

Messutalon pihaan on tavoiteltu paahteista eteläeurooppalaista tunnelmaa heinäistutuksilla ja korotettujen istutusalueiden avulla.

Puutarhaideoita Tuusulan asuntomessuilta

Messukohteen suunnittelussa saa Töyrän mukaan käyttää luovuuttaan: pihan tulee olla paitsi toimiva myös massasta erottuva.

”Piha ja puutarha ovat talon käyntikortti ja luo vahvasti ensivaikutelmaa kohteesta”, Töyrä miettii.

Lue myös: Koristeheinät ovat helppohoitoisia puutarhakasveja – katso 9 erilaista vaihtoehtoa!

Tiina Töyrän suunnitelmien mukaan 

Puutarhaideoita asuntomesuilta: Designtalo Puron piha tehdään Tiina Töyrän suunnitelmien mukaan.  Kuva: Tiina Töyrä

Myös trendit näkyvät selvästi messukohteen pihasuunnittelussa.

”Istutuksiin on valittu heinien seuraksi sinipallo-ohdake. Pantonen vuoden väri 2020 on Classic blue, joten sininen kukinto toistaa tätä trendiä. Lisäksi se tuo ripauksen raikasta viileyttä paahteisen sävymaailman seuraksi.”

Lue myös: Vau, millainen kaktuspuutarha ja vielä Suomessa! Katso kuvat Elinan ja Jussin ihmeellisestä puutarhasta, josta löytyy jopa 30-vuotias kaktus

Muuten pihalla nähdään dynaamisen istutuksen piirteitä – ne kasvit, jotka menestyvät, saavat vallata alaa.

”Tietynlainen luonnonmukaisuus on läsnä: heinäistutusten ajatus on olla huolettoman rennon näköisiä, vaikka ovatkin tiukasti rajatut muotokieleltään.”

Asuntomessut järjestetään Tuusulassa 3.-30.8.2020.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Puutarhaideoita asuntomessuilta 2020: istutuksiin valitaan nyt sinipallo-ohdakkeita

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X