Sisustus

Tanskalainen Hay tekee kohtuuhintaista designia – näistä tuotteista on tulossa tulevaisuuden klassikoita

Tanskalainen Hay on valloittanut lähes koko maailman konstailemattomilla designtuotteillaan. Rolf Hay kävi Suomessa kertomassa brändin tuoreimmat kuulumiset.

Melkein joka puolella maailmaa tunnetaan jo tanskalainen Hay. Sen värikkäät ja iloiset tuotteet houkuttavat hankkimaan kotiin kestävää arjen designia.

Aviopari Rolf ja Mette Hay perustivat sukunimeään kantavan yrityksen viitisentoista vuotta sitten. Liikeideana oli tehdä moderneja, kohtuuhintaisia ja laadukkaita designesineitä.

Rolf ja Mette Hay perustivat nimeään kantavan yrityksen viitisentoista vuotta sitten.
”Kun näemme iltakävelyllä jonkun kodissa meidän tuotteemme, fiilis on aivan huikea”, Rolf ja Mette Hay sanovat.

”Halusimme tuoda sisustukseen muotimaailman energisyyden ja arkkitehtuurin estetiikan”, Rolf sanoo.

Selkeä muotokieli ja muunneltavuus on tyypillistä Hayn AAC27-tuolille.
About A Chair -sarja on syntynyt Hayn ja muotolija in yhteistyön tuloksena. Kokoelmalle tyypillistä on selkeä muotoilu ja yhdisteltävyys. AAC27-tuoli istuu ruokapöydän ääreen, työtilaan tai kahvilaan.

Tulevaisuuden sisustusklassikoita

Hay on tehnyt yhteistyötä eri muotoilijoiden kanssa ja ehtinyt jo luoda useita tuotteita, joista on kovaa vauhtia tulossa tulevaisuuden klassikoita.

Tuotannossa pyritään hyödyntämään läheltä löytyvää osaamista. Euroopassa myytävät tuotteet valmistetaan Euroopassa ja Aasiassa myytävät pääosin Aasiassa. Näin siitäkin huolimatta, että tuotevalikoima on lähes sama ympäri maailmaa.

Lue myös: Minimalistinen sisustus hallitsee vuotta 2019: Puuterivärit, kivi ja hiljaisuus tulevat

Huonekaluista ja etenkin tuoleista alkanut bisnes on laajentunut kattamaan kaikki kodin esineet astioista ja pikkutavaroista aina ulkokalusteisiin.

Mette Hay on suunnitellut pääosin Hayn Kitchen-pientavaramalliston.
Hay Kitchen -pientavaramalliston on pääosin Mette Hayn suunnittelema.
Leikkisä ja iloinen muotoilu ja värimaailma on tyypillistä Hayn tuotteille.
Hayn tuotteiden suosion salaisuus piilee niiden leikkisässä värimaailmassa ja muotoilussa.
ja hioivat Hayn ulkokalusteisiin kuuluvaa Palissade-sarjaa kahden vuoden ajan. Yksinkertaisista teräsputkista ja säleiköistä rakentuvat tuolit, pöydät ja penkit kestävät myös vaativia sääolosuhteita, sillä vesi ja tuuli pääsevät kulkemaan niiden rungon läpi. Saatavilla useita värejä, .

Hayllä on tällä hetkellä omia myymälöitä Euroopassa, Aasiassa ja Amerikassa sekä lukuisia jälleenmyyjiä. Viimeisin Hayn valloituksista on Yhdysvallat, jossa yritys on avannut ensimmäisen myymälänsä Portlandiin ja aloittanut yhteistyön perinteikkään Herman Miller -huonekaluvalmistajan kanssa.

”Jos joku olisi aloittaessamme ennustanut, että pääsemme näin pitkälle, ja että tuotteitamme myydään ympäri maailmaa, tuskin olisin uskonut. Meille on ollut oleellisinta tehdä hyviä tuotteita. Kaikki muu on tullut kuin vahingossa”, Rolf Hay sanoo.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tanskalainen Hay tekee kohtuuhintaista designia – näistä tuotteista on tulossa tulevaisuuden klassikoita

Sinun täytyy kommentoidaksesi.