Työhuoneen sisustus – näin teet pienestäkin työhuoneesta toimivan

Työhuoneessa ratkaisee toimivuus ja ergonomisuus, mutta myös työympäristön viihtyisyydellä on merkitystä: se tukee työn mielekkyyttä. Kokosimme ideoita työpisteen sisustukseen!

Työhuoneen sisustus lisää kummasti työn iloa. Kokosimme vinkit pienen ja ison työhuoneen suunnitteluun.

Lue myös: Oletko tietämättäsi sisustanut huoneista todellista pienempiä? Näin luot tilaa ympärillesi

Työhuoneen sisustus, kun työhuone on yhteinen

Iso, useamman perheenjäsenen yhteinen työpöytä säästää lopulta tilaa, koska se asettuu vain yhdelle seinälle. Tarvittaessa pöydän ympärillä mahtuu kestitsemään isompaakin vierasjoukkoa. Jos työpiste sijatsee pimeässä nurkassa tai ikkunattomassa tilassa, elävöitä tilaa taiteella tai maalaa seinä vahvalla värillä.

työhuoneen sisustus

Fritz Hansenin Essay-pöytää voi tarvittaessa pidentää mustilla laminaattiklaffeilla, 100 x 230 x 72 cm, 5 326 e. Kasper Salton suunnittelemat kevytrakenteiset Nap-tuolit ovat hyvä vastapari kookkaalle pöydälle, alkaen 411 e/kpl, Fritz Hansen/Vepsäläinen.

Näillä viimeistelet tyylin:

työhuoneen sisustus

Idåsen-kaapissa on älylukko, joka toimii master-kortin tai puhelimen avulla. Teräskaapin ovet muuntuvat muistitauluksi magneettien avulla, 238,99 e, Ikea. Harri Koskisen suunittelemassa Valovoima-valaisimessa on nerokas vaijeriripustus, joka mahdollistaa valon suuntaamisen myös ylöspäin, 322 e, Innolux. Vitran Toolbox-säilyttimessä kynät, muistilaput ja kotitoimiston muu pikkusälä on helposti käden ulottuvilla, 30 e, Finnish Design Shop. Menun eleetön poljinroskis tekee roskastakin tyylikästä, 269 e, Finnish Design Shop.

Kevyesti työpäivään

Sirorakenteinen työpöytä on nappivalinta pieneen tilaan, ongelma saattaa kuitenkin olla säilytystilan puute. Kaivattua lisäsäilytystilaa tuovat ilmavat avohyllyt, joihin voi lisätä hauskat muistitaulut maalaamalla seinälle värikkäät neliöt. Neliöiden päälle voi kiinnittää muistilappuja.

Säilytystilaa voi lisätä pyörillä kulkevan lipaston tai kapeaan tilaan mahtuvan korkean kaapin avulla. Kapea ja sirojalkainen työpöytä mahdollistaa vaivattoman liikkumisen myös ahtaissa tiloissa ja käytävillä.

työhuoneen sisustus

Hartôn Honore-työpöydässä on monta kätevää asiaa: johdot ovat piilossa liukuvan takatelineen alla, joka puolestaan säilöö kätevästi muistilaput, laskut ja kauniit katalogit, 1 050 e.

Näillä viimeistelet tyylin:

työhuoneen sisustus

Hayn PC-pöytävalaisimen varjostin ja jalka liikkuvat pehmeästi ja pysyvät säädetyssä asennossa kaasujousituksen ansiosta, 255 e, Finnish Design Shop.  Sonyn h.ear-malliston WH-H900N-vastamelukuulokkeet sulkevat tehokkaasti ympäristön äänet pois, 345 e.  Vitran klassinen ESU-hylly on myös oivallinen tilanjakaja. Hyllyssä on kätevä laatikosto papereille, mapit on helppo kätkeä liukuovien taakse, 2 810 e, Artek. Männystä valmistetussa Kullaberg-työtuolissa yhdistyvät käytännöllisyys ja nostalgia, 49,95 e, Ikea.

Moduuleilla monimuotoisuutta

Kokonainen hyllyjärjestelmä takaa, että työhuoneen sisustus ja järjestys on tiptop. Moduulijärjestelmät ovat hintavia, mutta maksavat itsensä takaisin kätevyydessä ja virtaviivaisuudessa. Lisäksi ne kestävät vuosikymmeniä. Moniin hyllyihin voi liittää myös pöytämoduulin, jolloin erilliselle työpöydälle ei ole tarvetta. Avosäilytys ei muutu sekamelskaksi, kun pidät väriskaalan harmonisena. Säilö paperit ja pikkutavarat samaa sävyä oleviin lehtikoteloihin ja laatikoihin.

työhuoneen sisustus

Stringin kokonaisuuteen on liitettty myös vinohylly lehdille ja papereille. Stringiltä löytyy myös säilytystä helpottavia, huovalla päällystettyjä lokerohyllyjä, jotka myös vaimentavat ääntä. Tiedustelut Artek.

Näilä viimeistelet tyylin:

työhuoneen sisustus

Native Unionin suorastaan kaunis Drop-laturi lataa puhelimen, kun se aseteaan silikonipäällysteen päälle, 59,99 e. Työskentelylle saa nostetta art decoa henkivällä työpöydällä. Jaime Hayonin &Traditionille suunnittelema ilmava Palette-pöytä 2 384 e, FormverkIkean nahkapäällysteinen Trollerget-työtuoli liikkuu, kun siinä istutaan. Näin se mahdollistaa aktiivisemman työasennon, 119 e. Pelkistetyn Beam-valaisimen juju on kääntyvässä rungossa ja viistoon asetetussa putkessa, jonka molemmissa päissä on valonlähteet. Toinen pää kohdistaa työskentelyyn tai lukemiseen tarvittavaa valoa alaspäin ja toisen pään voi suunnata ylös luomaan epäsuoraa valoa työtilaan, 199 e, Finnish Design Shop.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Työhuoneen sisustus – näin teet pienestäkin työhuoneesta toimivan

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X