Verhoile vanhasta uusi – sohvan tai nojatuolin verhoilu

Kertakäyttökuluttaminen on tällä hetkellä ehkä sisustamisen epätrendikkäin tyylisuunta. Hyvä niin! Uusi verhoilu tai lähellä teetetty laadukas huonekalu ovat kodin sisustajan ekologisemmat valinnat.

Moni kodin sisustaja pohtii, kannattaako vanhan kalusteen verhoilu. Jo vuosia on ollut nähtävissä suuntaus, että kuluttajat ostavat vähemmän, mutta laadukkaita klassikkokalusteita. Samaan aikaan on yhä trendikkäämpää ostaa kalusteet käytettyinä tai uudistaa vanhaa. Verhoilu on yksi keino uudistaa vanha nojatuoli tai sohva.

Lue myös: Muistatko vielä 1980-luvun nahkasohvat? Pian ne ovat taas trendikkäitä!

Useimmat verhoilijat tekevät töitä puualan ammmattilaisen kanssa, ja heiltä on mahdollista tilata myös esimerkiksi yksilöllinen sängynpääty makuuhuoneeseen.

Vanhan tuolin uusi verhoilu.

Vanha tuoli sai pirteän ja hyvinistuvan verhoillun.

Milloin verhoilu kannattaa?

Hyvärunkoinen kaluste kannattaa aina verhoilla. Vaikka kustannus kankaan ja työn kanssa tulisi kalliimmaksi kuin uuden hankkiminen, on verhoiluttaminen ympäristöä kunnioittavampi tapa uudistaa kalusteet.

Vanhat yksilölliset löydöt ja perintökalusteet tekevät kodista persoonallisen, joten niitä kannattaa vaalia.

Verhoilukankaita henkareissaan.

Ammattiverhoilijoilla on valikoimissaan suuret määrät eri tarkoituksiin sopivia kankaita.

Mitkä asiat on hyvä ottaa huomioon verhoilumateriaalia valittaessa?

  • Hankauskesto (eli pohdi kuinka kovaa kulutusta kankaan täytyy kestää)
  • Valonkesto (sijoitatko kalusteen vahvaan valoon vai pimeämpään paikkaan)
  • Pilliintyminen eli nyppyntyminen.
  • Vesi- vai kemiallinen pesu. Vesipesu on hyvä huomioida myös sellaiseen kalusteeseen, johon tehdään kiinteä verhoilu, silloin kaluste kestää pinnan pesemisen vedellä tahroja poistettaessa.
  • Kankaalta vaaditaan tiettyjä ominaisuuksia, jos kohteessa on lemmikkejä.
Verhoilija Outi Varsamäki

Tuoli saa uuden päällisen verhoilija Outi Varsamäen käsittelyssä.

Verhoilija toteuttaa uudet kuosit kulkuneuvoista auditorioihin

Laatuverhoomon Outi Varsamäki on toiminut verhoilijana jo 12 vuoden ajan. Työn alla voi olla vaikkapa veneen istuinten verhoilu, Emma-tuoli tai auditorion koko istuinkalusto.

”Asiakkaat soittavat usein ja tiedustelevat kalusteen verhoiluhintoja puhelimitse, mutta on aivan mahdotonta näkemättä tietää, mitä uudelleenverhoilu tulee vaatimaan. Jousitetuissa kalusteissa on toisinaan vaihdettava jopa jousetkin. Pelkkä verhoilu ei silloin riitä, koska löysät jouset myös kuluttavat kangasta väärällä tavalla”, Varsamäki kertoo.

”Vanhoja kalusteita verhoillessa pyrin säilyttämään ja käyttämään uudelleen kaiken sen vanhan materiaalin mitä pystyy.”

Sisustustoimittajan vinkki: Sisustussuunnittelijana olen vuosien saatossa verhoiluttanut karkkilalaisessa Laatuverhoomossa paljon asiakkaideni kalusteita. Koen suunnittelijana nykypäivänä suuren vastuun siitä, että sisustussuunnittelija hyödyntää ne vanhat kalusteaarteet, jotka kannattaa ehdottomasti käyttää edelleen uudella verhoilulla tai pintakäsittelyllä.

Verhoilijalla voi teettää myös uusia ratkaisuja. Esimerkkinä tämän artikkelin upea sängynpääty, jonka piirsin suunnitelukohteeseeni, ja jonka Outi Varsamäki sitten ammattilaisena toteutti yhdessä puuseppäkontaktinsa kanssa.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Verhoile vanhasta uusi – sohvan tai nojatuolin verhoilu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X