
Antipastosta kalkkunatonnatoon - nopeat herkut vuodenvaihteeseen

Himahellan uuden vuoden herkut ovat helppoja ja nopeita, koska monissa perheissä jouluna puuhailtiin paljon keittiössä. Nämä herkut syntyvät lähinnä yhdistelemällä valmiita, kaupasta saatavia aineksia. Kuitenkin herkullisesti nautiskellen.
Torinolainen antipastolauta
neljälle
laktoositon, gluteeniton
250 g Le Gruyére AOP Reservé -juustoa
200 g ilmakuivattua parmankinkkua
200 g Wanhan ajan lakuja
- Kuutioi juusto ja irrota ilmakuivatut kinkkuviipaleet toisistaan. Asettele kaikki ainekset kauniisti puiselle laudalle tai tarjoiluvadille
- Tarjoa antipaston kanssa punaista vermuttia viilennettynä.
Lue myös
Meze – Lähi-idän pikkuherkkuja
Simpukat merimiehen tapaan
2 kg sinisimpukoita
oliiviöljyä
2 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
6 dl kuivaa valkoviiniä
1/2 dl silputtua persiljaa
2 rkl voita
- Esivalmistele simpukat: puhdista ja tarkista ne kopauttamalla jokainen avautunut simpukka pöytään. Jos se sulkeutuu, simpukka elää. Heitä pois ne, jotka jäävät avoimiksi.
- Kuori ja silppua salottisipulit (ja valkosipulinkynsi).
- Kuumenna öljy laakeassa kattilassa tai paistokasarissa. Kuullota sipuli- ja valkosipulisilppu.
- Lisää viini ja kuumenna se kiehuvaksi.
- Lisää simpukat. Anna kiehua kannen alla noin 5 minuuttia. Simpukoiden ei tarvitse peittyä liemeen: päällimmäiset kypsyvät höyryssä. Käännä simpukat varovaisesti kerran kiehumisen aikana.
- Siirrä avautuneet simpukat reikäkauhalla tarjoiluastiaan, heitä pois kiinni jääneet.
- Lisää liemeen hienonnettu persilja ja voi. Kaada kuuma liemi simpukoiden päälle.
- Tarjoa patongin, maalaisranskanperunoiden ja majoneesin kera.
Lue myös
Juustoiset simpukat ovat juhlavaa pikaruokaa
Jambalaya rennoin rantein
Savukalkkunaa tonnaton tapaan
5-6 annosta
gluteeniton, maidoton, fodmap
noin 500 g viipaloitua kalkkunan ravustettua rintafileetä
Tonnikalakastike
1 tlk (142g/102 g) tonnikalaa öljyssä
3 anjovisfileetä
2 dl majoneesia
( 1 tl sriracha-kastiketta)
2 tl karkeaa dijonsinappia
2 rkl limetti- tai sitruunamehua
ripaus mustapippuria
LISÄKSI
kapriksia
parmesaanilastuja
(rucolaa)
- Tee kastike. Pane ainekset monitoimikoneesen tai tehosekoittimeen ja pyöräytä tahnaksi. Tarkista suola.
- Leikkaa kalkkunan rintafileestä ohuita viipaleita ja asettele ne lautasille. Lusikoi päälle tonnikalakastiketa. Ripottele päälle kapriksia, parmesaanilastuja ja rucolaa.
Nakit ja saksalainen perunasalaatti
3-5 kpl nakkeja/ruokailija
vehnätortilloita tai tortillaveneitä
SAKSALAINEN PERUNASALAATTI
8 kiinteää perunaa
vettä, suolaa
pieni sipuli tai punasipuli
2–3 rkl kapriksia
ÖLJYKASTIKE
2/3 dl öljyä
3 rkl balsamiviinietikkaa
2 tl karkeaa dijoninsinappia 1 tl sokeria
suolaa
mustapippuria
- Keitä perunat kuorineen ja kuori kuumina Kuutioi perunat ja kaada päälle öljykastike. Se maustaa hyvin lämpimät perunat.
- Silppua sipuli. Sekoita sipulit ja kaprikset perunasalaatin joukkoon.
- Kääri kuumennetut nakit perunasalaatin kanssa tortillaan tai tarjoa ne tortillakupista.
Himahella-blogi haluaa toivottaa herkullista tulevaa vuotta 2021 kaikille lukijoilleen!
Terveisin Blonditiina

Olen Tiina Rantanen, monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin. Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Antipastosta kalkkunatonnatoon - nopeat herkut vuodenvaihteeseen