Himahella

Brunssi on herkullinen äitienpäivälahja

 

Keväinen juustokakku maistuu raparperilta. © Tiina Rantanen

Äiti on mielestäni suomen kielen kaunein sana. Vaikka puhunkin mutseista ja mammoista, äitini oli minulle aina äiti. Kuten minäkin pojalleni. Toukokuun 2. sunnuntaina äiti on juhlien keskipiste, jota muistetaan perinteisesti aamiaisella, kortilla ja valkovuokoilla. Myös kakku kuuluu usein juhlapöytään. Äitienpäivää on Suomessa vietetty 103 vuotta.

Shaksuka on herkullinen aamiaisruoka Lähi-idästä. © Tiina Rantanen

Helppo äitienpäiväbrunssi

Helppo ja herkullinen brunssi syntyy pataleivästä ja chorizo-shakshukasta.

Uuninkäytöllisesti shakshukan ja pataleivänvalmistus menee loistavassa synkassa. Kun leipä kohoaa, voit alkaa valmistaa shakuskaa. Kun leipä on tullut uunista, tee shakshuka-kastikeseoksen pinnalle pienet kuopat ja riko niihin kananmunat. Nosta pannu leivän jäljiltä juuri sopivan kuumaan uuniin noin viideksi minuutiksi. Kun ruoka tulee uunista, voi leipääkin jo leikata.

Ja sitten vaan nauttimaan helposta ja herkullisesta aamiaisesta. Aamiaisen jälkiruokasi sopii vaikka kreikkalainen jogurtti, joka nautitaan juoksevan hunajan ja saksanpähkinöiden kanssa. Tai jos äitiä halutaan muistaa kakulla, aloituksen juustokakku, joka on aateloitu raparperilla on varmasti äidin mieleen. Se pitää kuitenkin leipaista jo edellisenä päivänä.

Ohje: Amerikkalainen juustokakku

Jos aamiaistarjoilusta halutaan päästä helpolla, brunssiruoaksi sopii myös herkulliset ja trendikkäät juustovohvelit, joiden ohjeen löydät täältä.

 

Juustovohvelit ovat trendikäs brunssiherkku. © Tiina Rantanen

Jos äiti pitää vähän eksoottisimmista mauista, miten olisi meksikolaishenkinen brunssi? Käy vilkaisemassa ohjeet siihen  täältä.

Juomvavinkki:

 

Brunssijuomaksi sopii vaaleanpunainen, perinteisellä samppanjamenetelmällä valmistettu roseekuohuviini,  Bernard-Massard Kuulea Rosé Extra Dry, 13,79 e

Brunssiterveisin

Blonditiina


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Brunssi on herkullinen äitienpäivälahja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *