Himahella

Glögitarjoilu puolessa tunnissa – poro-punajuuripiiraat ja puolukka-kirsikkaneliöt

© Tiina Rantanen

Glögiaika on täällä ja höyryävän juoman seuraksi olisi mukava loihtia jotain pientä purtavaakin. Blondikeittiössä yhdestä torttutaikinapaketista tehtiin niin suolaista, kuin makeaa syötävää neljälle hengelle.

Kätevät pakastetaikinat ovat kiireisen leipurin pelastus. Varsinkin joulunajan leivonnaiset valmistuvat näppärästi pakasteena myytävistä valmiista voi- tai lehtitaikinoista. Ja jos on todella  kiire, kannattaa valita valmiiksi kaulittuja taikinalevyjä, ne sulavat nopeasti.

Mitä eroa on voi- ja lehtitaikinalla?

Voitaikinassa rasva on nimensä mukaisesti voita, lehtitaikina valmistetaan margariinista. Monen mielestä voi on maultaan aina voita, mutta lehtitaikinasta tehtynä leivonnaisista tulee isoja ja muhkeita.

Blondikeittiössä syntyi 500 gramman torttutaikinapaketista poro-punajuuripiiraita ja kirsikka-puolukkaneliöitä. Eri valmistajien taikinapaketeissa on valmiiksi kaulittuja levyjä eri määrä, 5-8 kappaletta, mutta sama määrä paketissa on varsinaista taikinaa.

Näille glögikutsuille suolaiset ja makeat herkut vielä paistuivat samalla pellillä, joten herkut olivat pöydässä reilussa puolessa tunnissa.

© Tiina Rantanen

Poro-punajuuripiiraat syntyvät pororouheesta ja keitetyistä punajuurista

 Kauppareissulla mukaani lähti pussillinen kylmäsavustettua pororouhetta. Sitä myydään Lidlissä nyt De Luxe -tuotteena, mutta muista kaupoista rouhetta löytää Polarica-tuotemerkillä. Todella herkullinen tuote käytettäväksi vaikka pastakastikkeen valmistuksessa tai suolaisessa leivonnassa piiraiden ja pasteijoiden täytteenä.

Samoin löysin Hevi-tiskistä valmiiksi keitettyjä, kypsiä punajuuria. Rakastan punajuuria, mutta niiden keittäminen on minusta ikävää hommaa. Mutta kiireiselle leipurille tämäkin tuote on onnen omiaan.

© Tiina Rantanen

Ohje: Poro-punajuuripiirakat

Blondin tortuissa maistuu puolukka ja kirsikka

Tänä sesonkina on ollut trendikästä käyttää joulutorttujen täytteenä vihreitä kuulia tai Finlandia marmeladia. Blondikeittiössä pysyttiin perinteisessä torttutäytteessä, mutta kaupan hyllystä löydetty Tähtitorttutäyte, joka maistui puolukalle, kirsikalle ja vaniljalle ilahdutti suuresti. Rakastan nimittäin kaikkia noita makuja. Nämäkin neliöt syntyivät kadenkäänteessä ja ainakin minua niiden freestyle-ulkonäkö kiehtoo. Samalla ohjeella voi tosin väkertää ihan perinteisiäkin tähtitorttuja.

© Tiina Rantanen

Ohje: Puolukka-kirsikkaneliöt

© Tiina Rantanen

Glögivinkki

© Altia

K-kaupoissa on myytävänä alkoholiton, puolukalta maistuva glögi, joka sopii erinomaisesti tämän glögitarjoilun kaveriksi, Blossa Lingon Enbär Ekologisk Alkoholfri Glögg 2017.

Herkkullista glögiaikaa toivottaa

Blonditiina


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Glögitarjoilu puolessa tunnissa – poro-punajuuripiiraat ja puolukka-kirsikkaneliöt

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *