Nämä helpot poro-punajuuripiiraat syntyvät puolessa tunnissa glögin kaveriksi. Punajuuret voi keittää etukäteen, mutta kaupoissa on myytävänä myös valmiiksi keitettyjä punajuuria.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
4 levyvalmiiksi kaulittua torttutaikinaa
125 gpiparjuurituorejuustoa (Cantadou)
3 rklkylmäsavustettua pororouhetta
2-3 keitettyä punajuurta
sormisuolaa
1 tlkuivattua tai tuoretta timjamia (1 rkl)
Voiteluun
1 kananmuna
Mainos
Koristeeksi
union- tai seesaminsiemeniä
Valmistusohje
Levitä jäiset torttulevyt työpöydälle. Anna niiden sulaa sen aikaa kun valmistelet täytettä.
Sekoita pororouhe tuorejuuston joukkoon. Halkaise keitetyt punajuuret ja viipaloi puolikkaat ohuiksi viipaleiksi.
Levitä poro-juustoseosta taikinalevyille, jätä reunoille hieman tilaa. Asettele punajuuriviipaleet kauniisti poro-juustotäytteen päälle. Ripottele punajuurille hieman sormisuolaa ja kuivattua tai tuoretta , silputtua timjamia.
Voitele reunat kananmunalla ja ripottele koristeeksi siemeniä. Siemenet eivät ole välttämättömiä.
Paista uunissa noin 15 minuuttia uunin keskitasolla tai kunnes piirakat ovat kauniin värisiä.
Kirjautumiseen tarvitset henkilökohtaisen Otavamedia-tilin, jonka tunnuksilla pääset kirjautumaan palveluun. Otavamedia-tilin tunnuksilla voit käyttää kaikkia Otavamedian digipalveluita sekä tarkastella yhteys- ja tilaustietojasi
Otavamedia.fi:ssä. Näköislehtien sekä muun maksullisen sisällön käyttöön tarvitset lisäksi voimassa olevan tilauksen.
Keskustelu
Kommentoi juttua: Himahellan poro-punajuuripiiraat