Reseptit
alle 30 min
8
Himahella - avatar

Himahella

Kiitos

Himahellan poro-punajuuripiiraat

Nämä helpot poro-punajuuripiiraat syntyvät puolessa tunnissa glögin kaveriksi. Punajuuret voi keittää etukäteen, mutta kaupoissa on myytävänä myös valmiiksi keitettyjä punajuuria.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
4 levy valmiiksi kaulittua torttutaikinaa
125 g piparjuurituorejuustoa (Cantadou)
3 rkl kylmäsavustettua pororouhetta
2-3 keitettyä punajuurta
sormisuolaa
1 tl kuivattua tai tuoretta timjamia (1 rkl)

Voiteluun

1 kananmuna

Koristeeksi

union- tai seesaminsiemeniä

Valmistusohje

  1. Levitä jäiset torttulevyt työpöydälle. Anna niiden sulaa sen aikaa kun valmistelet täytettä.
  2. Sekoita pororouhe tuorejuuston joukkoon. Halkaise keitetyt punajuuret ja viipaloi puolikkaat ohuiksi viipaleiksi.
  3. Levitä poro-juustoseosta taikinalevyille, jätä reunoille hieman tilaa. Asettele punajuuriviipaleet kauniisti poro-juustotäytteen päälle. Ripottele punajuurille hieman sormisuolaa ja kuivattua tai tuoretta , silputtua timjamia.
  4. Voitele reunat kananmunalla ja ripottele koristeeksi siemeniä. Siemenet eivät ole välttämättömiä.
  5. Paista uunissa noin 15 minuuttia uunin keskitasolla tai kunnes piirakat ovat kauniin värisiä.
  6. Puolita piiraat. Tarjoa piiraat vastapaistettuina.
  7. Vinkki! Samalla pellillä syntyy myös glögikutsujen makeat tarjottavat. Katso Puolukka-kirsikkaneliöiden ohje. Ja lue Himahellan postaus  aiheesta.

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Himahellan poro-punajuuripiiraat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X