Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Himahellan poro-punajuuripiiraat

Nämä helpot poro-punajuuripiiraat syntyvät puolessa tunnissa glögin kaveriksi. Punajuuret voi keittää etukäteen, mutta kaupoissa on myytävänä myös valmiiksi keitettyjä punajuuria.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

  • 4 levy valmiiksi kaulittua torttutaikinaa
  • 125 g piparjuurituorejuustoa (Cantadou)
  • 3 rkl kylmäsavustettua pororouhetta
  • 2-3 keitettyä punajuurta
  • sormisuolaa
  • 1 tl kuivattua tai tuoretta timjamia (1 rkl)

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Koristeeksi

  • union- tai seesaminsiemeniä

Valmistusohje

  1. Levitä jäiset torttulevyt työpöydälle. Anna niiden sulaa sen aikaa kun valmistelet täytettä.
  2. Sekoita pororouhe tuorejuuston joukkoon. Halkaise keitetyt punajuuret ja viipaloi puolikkaat ohuiksi viipaleiksi.
  3. Levitä poro-juustoseosta taikinalevyille, jätä reunoille hieman tilaa. Asettele punajuuriviipaleet kauniisti poro-juustotäytteen päälle. Ripottele punajuurille hieman sormisuolaa ja kuivattua tai tuoretta , silputtua timjamia.
  4. Voitele reunat kananmunalla ja ripottele koristeeksi siemeniä. Siemenet eivät ole välttämättömiä.
  5. Paista uunissa noin 15 minuuttia uunin keskitasolla tai kunnes piirakat ovat kauniin värisiä.
  6. Puolita piiraat. Tarjoa piiraat vastapaistettuina.
  7. Vinkki! Samalla pellillä syntyy myös glögikutsujen makeat tarjottavat. Katso Puolukka-kirsikkaneliöiden ohje. Ja lue Himahellan postaus  aiheesta.

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Himahellan poro-punajuuripiiraat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.