![](https://kotiliesi.fi/awpo/img/2017/11/piiraat.jpg?s=58b4eee12e05d5b8b1c4009c2bc4a391&fit=crop)
Himahellan poro-punajuuripiiraat
Nämä helpot poro-punajuuripiiraat syntyvät puolessa tunnissa glögin kaveriksi. Punajuuret voi keittää etukäteen, mutta kaupoissa on myytävänä myös valmiiksi keitettyjä punajuuria.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
Ainekset
- 4 levy valmiiksi kaulittua torttutaikinaa
- 125 g piparjuurituorejuustoa (Cantadou)
- 3 rkl kylmäsavustettua pororouhetta
- 2-3 keitettyä punajuurta
- sormisuolaa
- 1 tl kuivattua tai tuoretta timjamia (1 rkl)
Voiteluun
- 1 kananmuna
Koristeeksi
- union- tai seesaminsiemeniä
Valmistusohje
- Levitä jäiset torttulevyt työpöydälle. Anna niiden sulaa sen aikaa kun valmistelet täytettä.
- Sekoita pororouhe tuorejuuston joukkoon. Halkaise keitetyt punajuuret ja viipaloi puolikkaat ohuiksi viipaleiksi.
- Levitä poro-juustoseosta taikinalevyille, jätä reunoille hieman tilaa. Asettele punajuuriviipaleet kauniisti poro-juustotäytteen päälle. Ripottele punajuurille hieman sormisuolaa ja kuivattua tai tuoretta , silputtua timjamia.
- Voitele reunat kananmunalla ja ripottele koristeeksi siemeniä. Siemenet eivät ole välttämättömiä.
- Paista uunissa noin 15 minuuttia uunin keskitasolla tai kunnes piirakat ovat kauniin värisiä.
- Puolita piiraat. Tarjoa piiraat vastapaistettuina.
- Vinkki! Samalla pellillä syntyy myös glögikutsujen makeat tarjottavat. Katso Puolukka-kirsikkaneliöiden ohje. Ja lue Himahellan postaus aiheesta.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Himahellan poro-punajuuripiiraat