Mainos: Le Gruyére AOP
HimahellaMainos

Juustoiset kesäkurpitsapihvit ovat kesän sesonkiherkku

Kaupallinen yhteistyö: Le Gruyére AOP.

Juustoiset kesäkurpitsapihvit ovat hyviä niin kuumina kuin haaleina. © Tiina Rantanen

Helteet ovat siivittäneet Suomessa kasvatetun kesäkurpitsan ennätyssatoon. Kesäkurpitsa kun tykkää nyt Suomessa vallinneesta välimerellisestä ilmastosta. Satoa kypsyy vauhdilla ja sitä tulee  myyntiin enemmän kuin kesäkurpitsaa meillä yleensä kulutetaan. Kesäkurpitsa rakastaa myös juuston seuraa, niinpä Himahellassa tehtiin juustoisia kesäkurpitsapihvejä, joiden salainen ainesosa on upea-arominen sveitsiläinen juusto. 

Le Gruyère AOP – herkku sellaisenaan tai kotikokin salainen ase

Le Gruyère -juusto on yksi maailman hienoimmista juustoista. Sen historia on jäljitettävissä ainakin vuoteen 1115 saakka. Nuoren guyèren maku on hedelmäinen, mutta juusto saa iän ja suolapitoisuuden lisääntyessä pähkinäisiä sävyjä. Kasvattamalla rasvapitoisuutta, lisäämällä suolaa ja pidentämällä kypsytysaikaa juustoon saadaan yhä voimakkaampi ja intensiivisempi aromi. Le Gruyère AOP Réserve on vähintään 10 kuukautta kypsytettyä juustoa. Se on maultaan intensiivinen ja erityisen aromikas. Todellinen herkkupala niin ruoanlaitossa kuin ihan sellaisenaan.

Juustoiset kesäkurpitsapihvit kannattaa paistaa ohukaispannulla. © Tiina Rantanen

Juustoiset kesäkurpitsapihvit

10-12 pihviä

kasvis, laktoositon, (gluteeniton)

2 pientä kesäkurpitsaa (noin 400 g raastettuna ja puristeltuna)

1 tl suolaa

1 kesäsipuli varsineen

2-4 valkosipulinkynttä

1 kananmuna

100 g Le Gruyère AOP -juustoa raastettuna

1/2 dl (gluteenittomia) vehnäjauhoja

1/2 dl tuoretta minttua tai tilliä hienonnettuna

1/4 tl mustapippurirouhetta

Paistamiseen

voita tai juoksevaa margariinia

  1. Raasta kesäkurpista hienoksi, ripottele joukkoon suola ja pusertele raaste kuivaksi siivilässä.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Silppua yrtit. Sekoita kulhossa kaikki aineet keskenään.
  3. Kuumenna rasva ohukaispannulla. Nosta 1 rkl massaa jokaiseen paistinpannun koloon. Taputtele nokareet pihveiksi. Paista pihvit molemmin puolin miedolla lämmöllä, kunnes juusto on sulanut ja kesäkurpitsapihvit ovat saaneet kauniin värin. Älä käännä pihviä ensimmäiseen viiteen minuuttiin.
  4. Tarjoa kesäkurpitsapihvien kanssa vihersalaattia ja mintulla maustettua jogurttikastiketta.

Viinivinkki

Ranskalainen sauvignon blanc -lajikeviini on hyvä paristus täyteläisen kasvisruoan kanssa. © Tiina Rantanen

Juustoisten kesäkurpitsapihvien kaveriksi sopii ranskalainen Sauvignon Blanc -rypäleistä valmistettu viini, La Petite Perriere Sauvignon, 11,99 e.  Viini on 100 % lajikeviini, jonka rypäleistä puolet ovat kasvaneet Loiressa ja puolet Languedocissa. Kuiva valkovini  on hapokas ja hedelmäinen. Mustaherkunlehtiaromi ja yrttinen mauteisuus muodostavat hyvän parin kasvisruoille.

Kasvisruokaterveisin 

Blonditiina

Välimerellinen salaatti sopii niin piknikillä, terassilla kuin parvekkeellakin nautittavaksi. © Tiina Rantanen

Lue myös

Perunapizza ja makkarapaprikat -kesän helpot grilliherkut

Välimerellinen pastasalaatti on piknik-herkku

Kasvislasagne maistuu kaikille

 

Kommentit

Kommentoi juttua: Juustoiset kesäkurpitsapihvit ovat kesän sesonkiherkku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X