Kevyesti köyhäillen

 

Kun tammikuuta ajattelee ruokakuukautena, sitä yhdistää kaksi selkeää trendiä.  Nimittäin keventäminen ja pihistys.  Joulun jälkeen vyötärönauha saattaa kiristää, samalla kun Matti kurkistaa kukkarosta ja verkkopankkiin kolahtanut Visa-lasku sai hengen salpautumaan. Asioihin tulisi myös reagoida.

Joululaatikkorieskat

 

Olin erittäin iloinen kun joulun jälkeen sosiaalisessa mediassa levisi kulovalkean tavoin joululaatikoista tuunattujen rieskojen ohje.  Reseptin suosio osoitti sen, että ihmiset eivät halua heittää ruokaa hukkaan.  Onhan se sama kuin tyhjentäisi kukkaronsa suoraan kompostiin.  Ja ennen kaikkea, ne rieska olivat vielä hyviä sekä sellaisenaan, että keiton lisäkkeenä.  Niinpä tähteiden tuunaus on yksi tärkeä osa tammikuun pihistystrendiä.

Keitto lämmittää ja keventää

Tammikuun alussa alkaa myös se kevyempi elämä, johon kuuluu pakkasilla lämmittävät keitot. Kaalikeitto on kaikille jojo-laihduttajille tuttu juttu, mutta eipä kasvisborssia herkumpaa ruokaa juuri ole.  Sitä syödessä ei edes muista laihduttavansa saati köyhäilevänsä. Oikean borssikeiton ohjeen löydät täältä.

Oma suosikkini on intialainen tomaattikeitto, jota olen tehnyt jo 90-luvun alusta. Kuva keitosta on aloituksessa. Se on soppa, jota voi tarjota myös kasvisruokaa syöville frendeille ihan illanistujaisissakin.  Talvella on kylmä ja laihdutettaessa paleltaa.  Chilin määrää varioimalla tomaattikeitosta saa joko mukavasti mausteisen tai vaihtoehtoisesti hien pintaan nostattavan lämpöaallon. Eikä keitossa ole energiaa juuri mitään.  Todelliset energiapihtarit jättävät vielä jogurttisilmänkin pois keitostaan. Mutta rajansa kaikella.

Krista Launosen maalaus Chilisopansyöjät, 2004

Puuro on lempeä herättäjä, lounas tai rauhoittava iltapala

Myös puurot ovat minibudjetin ruokaa.  Mutta mikä voisikaan olla vaikkapa ohrauunipuuroa maukkaampaa apetta? Sen seuraksi pakastemarjoista pyöräytetty mehukeitto, niin päivä alkaa lempeästi.   Oma suosikkini on mustikkasoppa, jonne olen ripsauttanut vähän itämaisia mausteita.  Puuro mehukeitolla sopii myös iltapalaksi, jos aamu on kiireinen.  Uunissahan se tulee itsekseen.  Ohrauunipuuron ohjeen löydät täältä.

Ja trendinenät voivat kokeilla suolaisia puuroja, jotka sopivat niin aamiaiseksi kuin lounaaksi.

Smoothie on laihduttajan superfood

Ja tietysti ne smoothiet kuuluvat keveään elämään vaikka välipaloina. Jotkut jopa pitävät detox-kuuria niiden avulla. Käy katsomassa Himahellan video smoothien pyöräyttämisestä.

Kepeää tammikuuta meille kaikille. Kevättä kohti mennään.

Terveisin,

Blonditiina

Kommentit

Kommentoi juttua: Kevyesti köyhäillen

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X