Koko ateria sähkösavustimessa

Lämmin kevät teki sen, että uudet kotimaiset perunat ovat jo saapuneet kauppoihin. En tiedä miksi, mutta minun on jo pitkään mieli kokeilla pottuja savustettuina. Siitähän se ajatus taas lähti. Olen kirjoittanut aikaisemmin postauksen sähkösavustimesta. Se kannattaa ehkä myös lukaista.
Lauantaisella kauppareissulla mopo lähti vähän käsistä. Heviosaston kesäiset herkut saivat sylkiefektin toimimaan tehokkaasti ja mukaan tarttui herkku jos toinenkin. Ja koska tällä viikolla kalapäivä oli vielä pitämättä, mukaan lähti myös kokonainen kirjolohi. Yhdestä kalasta tulee monta ateriaa, kuten olen jo aikaisemminkin Himahellassa kirjoittanut. Nytkin puolet kalasta meni graaviksi uusien perunoiden kaveriksi ja ruodoista syntyy niistäkin kesäinen kalasoppa.
Koko ateria sähkösavustimessa
Uudet perunat eivät kypsy savustimessa, joten ne on keitettävä lähes kypsiksi etukäteen. Niinpä tähän ohjeeseen käy mainiosti myös ns. tähdeperunat. Yleensä keitänkin uusia perunoita koko kattilallisen ja tuunailen niitä sitten eri tavoin. Uusia perunoita voi käyttää frittataan, salaattiin tai tehdä niistä vaikka tapas-paloja. Vain mielikuvitus on perunan kanssa kokkailtaessa rajana.
Kuorrutin lohen maustetulla tuorejuustolla. Tähän ohjeeseen käy varmasti mikä tahansa tuorejuusto, jossa on makuaineena vaikkapa yrttejä tai aurinkokuivattuja tomaatteja. ”Otetaan mitä on” -periaatteella.
Olin antanut lohifileen suolautua pari tuntia jääkaapissa ennen kuin levitin puoli pakettia eli 100 grammaa tuorejuustoa fileen päälle. Muita mausteita en loheen käyttänyt. Panin lohifileen alumiiniselle grillausalustalle ja kalan viereen keitetyt perunat. Samalle vadille mahtui vielä terttu kirsikkatomaatteja. Sitten vaan koko hoito sähkösavustimeen puoleksi tunniksi.
Ohje: Juustolohi ja savustetut perunat
Voisiko lounas helpommin syntyä? Tästähän kehittyi laiskan kesäkokin unelmaohje. Kehtaisi tarjota vieraillekin.
Kesäterveisin
Blonditiina

Olen Tiina Rantanen, monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin. Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Koko ateria sähkösavustimessa