Koko ateria sähkösavustimessa

Koko ateria savustimesta

Lämmin kevät teki sen, että uudet kotimaiset perunat ovat jo saapuneet kauppoihin. En tiedä miksi, mutta minun on jo pitkään mieli kokeilla pottuja savustettuina. Siitähän se ajatus taas lähti. Olen kirjoittanut aikaisemmin postauksen sähkösavustimesta. Se kannattaa ehkä myös lukaista.

Savusta sähköllä

Lauantaisella kauppareissulla mopo lähti vähän käsistä. Heviosaston kesäiset herkut saivat sylkiefektin toimimaan tehokkaasti ja mukaan tarttui herkku jos toinenkin. Ja koska tällä viikolla kalapäivä oli vielä pitämättä, mukaan lähti myös kokonainen kirjolohi. Yhdestä kalasta tulee monta ateriaa, kuten olen jo aikaisemminkin Himahellassa kirjoittanut. Nytkin puolet kalasta meni graaviksi uusien perunoiden kaveriksi ja ruodoista syntyy niistäkin kesäinen kalasoppa.

Yksi lohi – neljä ruokaa

 

Uudet perunat

Koko ateria sähkösavustimessa

Uudet perunat eivät kypsy savustimessa, joten ne on keitettävä lähes kypsiksi etukäteen. Niinpä tähän ohjeeseen käy mainiosti myös ns. tähdeperunat. Yleensä keitänkin uusia perunoita koko kattilallisen ja tuunailen niitä sitten eri tavoin. Uusia perunoita voi käyttää frittataan, salaattiin tai tehdä niistä vaikka tapas-paloja. Vain mielikuvitus on perunan kanssa kokkailtaessa rajana.

Kuorrutin lohen maustetulla tuorejuustolla. Tähän ohjeeseen käy varmasti mikä tahansa tuorejuusto, jossa on makuaineena vaikkapa yrttejä tai aurinkokuivattuja tomaatteja. ”Otetaan mitä on” -periaatteella.

Juustokuorrutettu savulohi j

Olin antanut lohifileen suolautua pari tuntia jääkaapissa ennen kuin levitin puoli pakettia eli 100 grammaa tuorejuustoa fileen päälle. Muita mausteita en loheen käyttänyt. Panin lohifileen alumiiniselle grillausalustalle ja kalan viereen keitetyt perunat. Samalle vadille mahtui vielä terttu kirsikkatomaatteja. Sitten vaan koko hoito sähkösavustimeen puoleksi tunniksi.

Ohje: Juustolohi ja savustetut perunat

Voisiko lounas helpommin syntyä? Tästähän kehittyi laiskan kesäkokin unelmaohje. Kehtaisi tarjota vieraillekin.

Kesäterveisin

Blonditiina

 

 

Kommentit

Kommentoi juttua: Koko ateria sähkösavustimessa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • #tbm #graffiti #buenosaires #visitargentina🇦🇷
  • Tapasimme tänään lounaalla Franz J. Loackerin, jonka perheyrityksen biodynaamisen Valdifalco Morellino di Scansano 2016 -punaviinin Viini-lehti palkitsi helmikuussa Vuoden punainen luomuviini 2018 -arvolla. Viini on ehdolla myös Vuoden viiniksi, mutta tuleeko jättipotti kotiin selviää vasta illalla Viini Wine Awards -gaalaillallisella. Alkon perusvalikoimasta 16,48 e hintaan löytyvä viini sopii loistavasti paitsi pukinkonttiin myös joulupöytään! Ehkä kannattaisi käydä Alkossa asap? #viinilehti #viiniwineawards2018 #vuodenluomupunaviini
  • Juustoinen, täytetty uuniperuna...syysruokaa parhaimmillaan! #swisscheese #appenzeller #himahella #comingsoon‼️
  • Glögiaika! #seasonal #glögi #kehitystyökäynnissä
  • Asado at Argentina! Photo: @kaivos_jp  #tbm #donapaulawines #winetravel #foodtravel
  • Sometimes I feel born to be a paparazzi! #puertavallarta #visitpuertovallarta #vallartaadventures
  • Amos Rex and Massless! #hartwall #taiteellistuukoruoka #whataexperience

blonditiina

X