
Kukkakaaliwingsit ovat helppo vegeherkku

Kaikille tuttu kukkakaali on nyt todellista seosnkiherkkua. Se on monipuolinen kasvis, joka maistuu niin grillattuna, paistettuna, raakana kuin keitettynä. Unohda muistot ylikypsäksi keitetystä kukkakaalista ja tartu vaaleaan kaunottareen uusin ottein!
Helpot kukkakaaliwingsit
kaksi annosta
kasvis, maidoton
iso kukkakaali tai kaksi pienempää, noin 1 kg
Leivitystaikina
2 dl vehnäjauhoa (tai gluteenittomia jauhoja)
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
1 tl (savu)paprikajauhetta
1 tl currya
1 tl kanelia
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
noin 2 dl Black Tower -valkoviiniä (tai kivennäisvettä)
Maustekastike
3 dl BBQ-kastiketta
1-2 tl sriracha-kastiketta
1 rkl kasvimargariinia
Koristeeksi
silputtua, tuoretta korianteria
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Irrota kukkakaalista nuput. Halkaise isoimmat nuput.
- Sekoita leivitystaikinan kuivat ainekset keskenään kulhossa. Sekoita joukkoon valkoviini (tai vesi) hyvin vatkaten. Taikinan tulisi olla paksuhkoa, jotta se tarttuu hyvin kukkakaalin pintaan. Lisää tarvittaessa jauhoja tai vettä
- Dippaa kukkakaalilohkot yksitellen taikinassa niin, että leivitys ympäröi kukkakaalin. Kopauta ylimääräiset taikinat kulhon reunaan ja aseta palat leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle.
- Kypsennä kukkakaalipaloja uunissa 20 minuuttia, käännä palat puolessa välissä paistoa.
- Valmista sillä välin wingseille BBQ-kastike. Pane grilli- ja sriracha-kastike kattilaan, lisää rasva. Kuumenna seosta, kunnes kasva sulaa ja antaa kiiltoa kastikkeeseen.
- Ota wingsit uunista ja dippaa jokainen vuorollaan BBQ-kastikkeessa. Kypsennä wingsejä vielä 10 minuuttia, jotta saat niihin kauniin paistopinnan.
- Ripottele kypsille wingseille silputtua, tuoretta korianteria. Tarjoa kuumina.
Viinivinkki
Mausteisten kukkakaaliwingsien kaveriksi sopii puolikuiva ja kevyen yrttinen Black Tower Riesling Gewrztraminer, 9,98 e.
Lue myös:
Sesonkiherkku- Gluteeniton kukkakaalipannupizza
Paahdetut chimichurri-kukkakaalipihvit

Olen Tiina Rantanen, monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin. Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kukkakaaliwingsit ovat helppo vegeherkku