Ystävänpäivä 14.2: Simpukat ovat rakastavaisten ruokaa

Etelä-Afrikka-ranta

Valentinen päivää on vietetty Suomessa 1980-luvun puolivälistä lähtien. Meillä tunnetaan neutraalisti ystävänpäivänä, vaikka muualla maailmassa sitä juhlitaan romanttisena rakastavaisten päivänä. Tarinan mukaan kreikkalainen rakkaudenjumalatar Afrodite syntyi meren vaahdosta, joten merenelävät lienevät rakkausruokaa parhaimmillaan.

Osterit ovat kenties tunnetuin lemmenruoka. Legendaarinen rakastaja Casanova söi runsaasti ostereita ja tarjosi niitä lukuisille naisilleenkin. Lieneekö menestys naismaailmassa ollutkin ostereiden ansiota? Niinpä meren hedelmät sopivat mainiosti lautaselle rakastavaisille pyhitettynä päivänä. Varsinkin kun elämme keskellä parasta äyriäissesonkia. Peusteellisemman Himahella-postauksen osterista ja niiden nauttimisesta löydät täältä.

Monet nauttivat osterit sellaisenaan au naturel, mutta itse pidän ostereista eniten punasipulivinegretten kanssa.

osterit

Myös sinisimpukat ovat nyt sesongissa ja nekin valmistuvat alta aikayksikön. Yksi lempiohjeitani on keitetyt sinisimpukat pestokastikkeessa.  Lisää asiaa sinisimpukoista löydät täältä.

Botticellin maalauksessa roomalainen rakkaudenjumalatar Venus syntyy kampasimpukan kuoresta, joten kampasimpukkakin sopii  mainiosti lemmenaterialle. Alla olevassa ”Shellin simpukassa” on paistettuja kampasimpukoita Ravigote-kastikkeessa. Alkuperäinen ohje on kirjasta Ranskalaisen keittiön salaisuudet.

Toimiiko ruoka oikeasti lemmenlääkkeenä?

Afrodisiakumeja eli sukupuoliviettiä lisääviä aineita, kuten ruokaa, juomaa ja tuoksuöljyjä tunnetaan ihmiskunnan historiasta lähes tuhat. Tieteellistä näyttöä ruoka-aineiden lempeä nostattavasta tehosta on melko vähän, mutta kansanperinteessä lemmenruokia ja -juomia esiintyy runsain mitoin ympäri maailmaa. Afrodisiakum -nimitys juontaa juurensa luonnollisesti jo aikaisemmin mainitusta lemmenjumalatar Afroditesta.

Vinkkejä ruoan avulla viettelemiseen löytyy muun muassa intialaisesta rakkauden ja erotiikan eepoksesta Kama Sutrasta. Suurelta osin rakkausruoka-aineiden teho perustunee uskomuksiin – lemmenruoat ovat siis plaseboja. Mutta mitä väliä, jos ne toimivat kun tarpeeksi uskoo.  Siispä uskomme  vahvasti näiden merenherkkujen ihmeitä tekevään vaikutukseen.

kamapasimpukka

Lemmekkäitä hetkiä meren herkkujen parissa toivottaa,

Blonditiina

Kommentit

Kommentoi juttua: Ystävänpäivä 14.2: Simpukat ovat rakastavaisten ruokaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Juusto + makea hilloke = Taivaallinen makupari. Tsekkaa glögiltä maistuvan pääfynähillokkeen ohje https://kotiliesi.fi/himahella/gloginmakuinen-paarynahilloke-kruunaa-le-gruyere-juuston/ #legruyereaop #swisscheese #kaupallinenyhteistyö
  • Good morning! #visitspain🇪🇸 #mallorcainspiration #hakunamatata
  • Lauantaina hallissa ruokaostoksilla! #visitspain🇪🇸 #mallorcainspiration #foodtraveller #winetraveller
  • I need my cup of coffee! #visitspain🇪🇸 #mallorcainspiration #foodtraveller #paparazzi📸
  • Saturfay shopping with a mom! #visitspain🇪🇸 #mallorcainspiration #foodtraveller ##winetraveller
  • Art walk! #visitspain🇪🇸 #mallorcainspiration #joanmiro
  • Christmastime at Palma de Mallorca! #mallorcainspiration #visitspain🇪🇸

blonditiina

X