Himahella

Sadepäivän sadonkorjuulastut valmistuvat puolessa tunnissa

Sadepäivän sadonkorjuulastut ovat tuunattu versio kauralastuista. © Tiina Rantanen

Sadonkorjuulastut ovat tuunatut klassisesta kauralastut -ohjeesta. Kauralastuja opettelin tekemään jo kotitaloustunnilla viime vuosituhannella. Kauralastut ovat nopeita ja helppoja tehdä ja ne maistuvat niin pienille kuin isoille herkkusuille. Niinpä sateisena sunnuntaina pyöräytin niitä päiväkahville. 

Kesäisenä sadepäivänä mieleni alkoi tehdä tuota nuoruuteni klassikkoherkkua. Kaurahiutaleet olivat kuitenkin loppu ja kaapista löytyi vain juuri aamupuurotarkoitukseen ostamiani Sadonkorjuu puuro -aineksia. Sisällysluettelon mukaan tuote sisältää täysjyväkaurahiutaleita, täysjyväohrahiutaleita, täysjyväruishiutaleita, auringonkukansiemeniä, pellavansiemeniä sekä kurpitsansiemeniä. Niinpä päätin kokeilla tuota vanhaa ja tuttua ohjetta hieman tuunattuna, koska kaikki uudet ohjeet syntyvät lähtökohdasta otetaan sitä mitä on. Tietysti voit käyttää ohjeeseen ihan pelkästään niitä kaurahiutaleitakin. Ohje toimii silti.

Sadonkorjuulastuja voi tarjota mansikoiden ja jäätelön kanssa tai käyttää niitä jäätelöburgerin pohjana. © Tiina Rantanen

 

Sadepäivän sadonkorjuulastut

noin 25 kappaletta

4 dl Sadonkorjuu puuro -hiutaleita ( Fazer Alku)

2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1/2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

100 g voita

2 kananmunaa

  1. Yhdistä kulhossa kuivat aineet. Lisää sulatettu, jäähdytetty voi. Sekoita viimeisenä joukkoon kananmunat.
  2. Laita taikina 2 tl/lastu nokareina uunipellille leivinpaperin päälle. Lastut leivävät, joten 3 x 3/uunipelti on hyvä määrä. Jätä lastujen ympärille reilusti leviämisvaraa.
  3. Paista lastuja 200 asteessa noin 7 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja ohuen rapeita. Jäähdytä, lastut rapeutuvat jäähtyessään.

Sadonkorjuulastujen lisäksi pyöräytin pellillisen korvapuusteja.  Pullataikinan valmistin juurimenetelmällä, josta olen postannut jo Himahellassa aikaisemminkin.

Sunnuntain päiväkahvilla tarjottiin sadonkorjuulastujen lisäksi korvapuusteja. © Tiina Rantanen

Himahellassa pullataikina leivotaan juureen

Klassikkoruoka: korvapuustit juurimenetelmällä

Päiväkahviterveisin

Blonditiina


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Sadepäivän sadonkorjuulastut valmistuvat puolessa tunnissa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *