Sadepäivän sadonkorjuulastut valmistuvat puolessa tunnissa
Sadonkorjuulastut ovat tuunatut klassisesta kauralastut -ohjeesta. Kauralastuja opettelin tekemään jo kotitaloustunnilla viime vuosituhannella. Kauralastut ovat nopeita ja helppoja tehdä ja ne maistuvat niin pienille kuin isoille herkkusuille. Niinpä sateisena sunnuntaina pyöräytin niitä päiväkahville.
Kesäisenä sadepäivänä mieleni alkoi tehdä tuota nuoruuteni klassikkoherkkua. Kaurahiutaleet olivat kuitenkin loppu ja kaapista löytyi vain juuri aamupuurotarkoitukseen ostamiani Sadonkorjuu puuro -aineksia. Sisällysluettelon mukaan tuote sisältää täysjyväkaurahiutaleita, täysjyväohrahiutaleita, täysjyväruishiutaleita, auringonkukansiemeniä, pellavansiemeniä sekä kurpitsansiemeniä. Niinpä päätin kokeilla tuota vanhaa ja tuttua ohjetta hieman tuunattuna, koska kaikki uudet ohjeet syntyvät lähtökohdasta otetaan sitä mitä on. Tietysti voit käyttää ohjeeseen ihan pelkästään niitä kaurahiutaleitakin. Ohje toimii silti.
Sadepäivän sadonkorjuulastut
noin 25 kappaletta
4 dl Sadonkorjuu puuro -hiutaleita ( Fazer Alku)
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
100 g voita
2 kananmunaa
- Yhdistä kulhossa kuivat aineet. Lisää sulatettu, jäähdytetty voi. Sekoita viimeisenä joukkoon kananmunat.
- Laita taikina 2 tl/lastu nokareina uunipellille leivinpaperin päälle. Lastut leivävät, joten 3 x 3/uunipelti on hyvä määrä. Jätä lastujen ympärille reilusti leviämisvaraa.
- Paista lastuja 200 asteessa noin 7 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja ohuen rapeita. Jäähdytä, lastut rapeutuvat jäähtyessään.
Sadonkorjuulastujen lisäksi pyöräytin pellillisen korvapuusteja. Pullataikinan valmistin juurimenetelmällä, josta olen postannut jo Himahellassa aikaisemminkin.
Himahellassa pullataikina leivotaan juureen
Klassikkoruoka: korvapuustit juurimenetelmällä
Päiväkahviterveisin
Blonditiina
Olen Tiina Rantanen, monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin. Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sadepäivän sadonkorjuulastut valmistuvat puolessa tunnissa