Ihmiset

48 vuotta naimisissa: Matti Esko paljastaa Seurassa pitkän liiton salaisuuden

Pitkässä avioliitossa puolisot oppivat tuntemaan toistensa tavat läpikotaisin. Riitojen jälkeen Matti Eskon vaimo Pirjo Eskonniemi tietää miehensä sovittelevan, kun Matti kaivaa varpaillaan Pirjon varpaita. Pariskunta paljastaa uudessa Seurassa 48 vuotta kestäneen avioliittonsa salaisuuden.

Laulaja Matti Esko, 70, kohtasi tulevan vaimonsa kesällä 1966 Oulussa työkaverinsa kautta. Pirjo Eskonniemi, 71, puolestaan suostui serkkunsa yllyttämänä lähtemään kesäiltaan tapaamaan serkun poikaystävän kaveria, vaikka hän oli jo ehtinyt käydä saunassa ja rullata hiuksiin papiljotit.

”Pirjon kanssa oli helppo olla. Jo alussa kaikki natsasi kohdalleen”, Matti Esko muistelee uudessa Seurassa.

”Ei siihen aikaan seksiä harrastettu. Vasta e-pillerit muuttivat kaiken. Matti oli kuitenkin ahkera pussaamaan”, Pirjo paljastaa.

Nyt pariskunta on ollut yhdessä 52 vuotta. Siitä naimisissa on oltu 48 vuoden ajan.

Lue myös: Positiivinen viestintä vahvistaa parisuhdetta – 10 askelta kitkattomaan kommunikaatioon

Matti Esko, avioliitto, parisuhde, vaimo, Pirjo Eskonniemi

Myös riidat kuuluvat parisuhteeseen

Vuosien varrella riitoja ei ole kavahdettu. Pariskunta kokeekin, että riidat kuuluvat elämään. Usein ne syntyvät arkisista asioista, mutta eivät onneksi kestä kauaa.

”Minä olen kamalan kova huutamaan, mutta kun pyörähdän ympäri, en enää muista aihetta. En ole pitkävihainen, minun pitää vain saada mielessä oleva sanottua ulos”, Pirjo kertoo Seurassa.

Matti riitelee hiljaisemmin. Välillä hän myös mököttää.

”Pirjon huutoon ei auta sanoa mitään. Olen kokeillut myös sitä, että molemmat huutavat pää punaisena. Se menee vain kakofoniaksi, eikä siitä ole mitään hyötyä”, hän pohtii.

Useimmiten Pirjo aloittaa sovinnon hieromisen, mutta myös Matilla on oma tapansa ilmaista, milloin hän on leppynyt.

”Kun käymme nukkumaan, Matti kaivaa varpaillaan minun varpaitani. Siitä tiedän, että nyt hän sovittelee”, paljastaa Pirjo.

Pirjo ja Esko ovat oppineet, että kaunaa ei kannata jäädä kantamaan.

”Solmut pitää aukaista. Välillämme olevasta köydestä on lähtenyt säikeitä, mutta se ei ole katkennut”, Pirjo toteaa Seurassa.

Lue myös: Riitele rakentavasti ja vältä väärinkäsitykset – älä sorru näihin virheisiin parisuhteessa

Matti Esko, avioliitto, parisuhde, vaimo, Pirjo Eskonniemi

Romantiikkaa arjessa

Pirjo ja Matti osaavat nauttia yhteisestä elämästään. Kesäisin he istuvat kaulakkain kesämökkinsä terassilla Mykräjärven rannalla. Yhteisten projektien valmistumisia juhlistetaan kuohuviinillä. Syyksi saattaa riittää vaikkapa onnistunut kalastus- tai marjastusreissu.

”Silloin tällöin arjessakin otan Pirjoa kaulasta kiinni ja sanon, että kylläpä on kiva, että yhteinen tie on ollut niin pitkä”, paljastaa Matti Seurassa.

Pirjo puolestaan osoittaa rakkauttaan valmistamalla herkullisia voileipiä jääkaappiin, Matti kutsuu yllättäen lämmitettyyn saunaan.

Pitkän liiton salaisuuskin on paljastunut Pirjolle ja Matille vuosien varrella.

”Tarvitaan sisäinen, sammumaton palo, että haluaa olla toisen kanssa. Joskus olen ajatellut, että olemme luodut toisillemme. Rakkaus on voimavara”, sanoo Pirjo.

”Luottamus ja sopiva kipinöinti. On kiva, kun on hyvä kaveri mukana elämän seikkailuissa”, Matti täydentää.

Lue myös Seuran juttu: Matti Esko ja Pirjo Eskonniemi yhdessä 52 vuotta: ”Seksiä ei harrastettu siihen aikaan, vasta e-pillerit muuttivat kaiken – Matti oli kuitenkin ahkera pussaamaan”

Kommentoi

Kommentoi juttua: 48 vuotta naimisissa: Matti Esko paljastaa Seurassa pitkän liiton salaisuuden

Sinun täytyy kommentoidaksesi.