Ihmiset

Eero Heinäluoma menetti vaimonsa ja rakastui uudelleen – Eveliina-tytär kertoo Seurassa, miltä isän rakastuminen tuntui

Miltä Eveliina Heinäluomasta tuntui, kun äiti kuoli ja isä Eero Heinäluoma rakastui uudelleen? Eveliina avautuu uudessa Seurassa.

Kun Eero Heinäluoma, 63, menetti Satu-vaimonsa syövälle tammikuussa 2015, hän ei lainkaan aavistanut, että uusi rakkaus saattaisi löytyä elämään jo keväällä 2016.

”Kävin hirveän alhaalla. Valtaisa suru imi voimia, eikä silloin mieti, että kulman takana voi olla uusi elämä”, Eero Heinäluoma kertoo uudessa Seurassa.

Eero oli tuntenut pitkään SDP:n eduskuntaryhmässä työskentelevän Ayla Shakirin. Pikkuhiljaa he alkoivat viihtyä yhdessä myös vapaa-ajalla. Seuran jutussa Eero kertoo, että heränneet tunteet olivat täysi yllätys, vaikka edesmennyt vaimo olikin toivonut, että Eero jatkaisi elämäänsä.

Lue myös: Santtu sairastui alle kouluikäisenä kahdesti syöpään – ja selvisi

Isän uusi rakkaus korosti äidin menetystä

Eero Heinäluoman tyttärelle, Eveliina Heinäluomalle, 30, isän uusi kumppani oli muistutus äidin menetyksestä.

”Siinä konkretisoitui vahvasti se, ettei äitiä enää ole. Heräsi kysymys, miten äidin muisto tulee elämään?” Eveliina pohtii Seurassa.

Eveliina oli voinut jakaa surun äidin kuolemasta ainoastaan Eeron kanssa toisin kuin sisko Ida, jolla oli puoliso tukenaan.

”Minulla oli vain isä, hyvässä ja pahassa. Äidin menettämisen käsittely vei minulta paljon aikaa ja sitten Eero tapasikin Aylan. Hän toi menetyksen väistämättä uudelleen ajatuksiin”, Eveliina sanoo Seurassa.

Eero Heinäluoma, Ayla Shakir
Ayla Shakir ja Eero Heinäluoma ovat tunteneet toisensa pitkään. Pikkuhiljaa suhde syveni rakkaudeksi, ja parinkunnan häitä juhlittiin 24. marraskuuta 2018.

Puheyhteys tyttären ja isän välillä ei kuitenkaan katkennut.

”Tiesin, ettei äidin muisto häviä, vaikka isällä olisikin uusi rakkaus”, Eveliina kertoo Seuran jutussa.

Lue myös: Fyysikko Anri Friman suunnittelee sädehoitoa: ”Tavoitteeni on poistaa syövän pelko maailmasta”

Muuttuuko lapsuudenkodin sisustus uuden rakkauden myötä?

Syksyllä 2016 Eero, Eveliina ja Ayla söivät yhdessä päivällistä ensimmäisen kerran.

”Ennakkoluulot karisivat. Aylassa on paljon äidin piirteitä, kuten vahva toisista huolehtimisen taito, empaattisuus, elämänilo ja myönteinen maailmankatsomus”, Eveliina paljastaa Seurassa.

Eero ja Ayla ovat asettuneet asumaan Eveliinan lapsuudenkotiin. Sisustuksessa käytetyt suomalainen puu ja Marimekon värimaailma muistuttavat Sadusta. Muuttuuko sisustus Aylan myötä?

”En vielä tiedä, miten muistot ja uusi elämä sovitetaan yhteen”, sanoo Eero Seuran jutussa.

Eveliina ei kuitenkaan vastusta muutoksia, mikäli sellaisia on tiedossa.

”Ei ole lasten, eikä edes aikuisten lasten oikeus määrätä siellä kaapin paikkaa tai verhojen väriä”, Eveliina toteaa Seuran jutussa.

Lue myös Seuran juttu.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Eero Heinäluoma menetti vaimonsa ja rakastui uudelleen – Eveliina-tytär kertoo Seurassa, miltä isän rakastuminen tuntui

Sinun täytyy kommentoidaksesi.