Ihmiset

Hurraa! Kotiliedelle tuplavoitto aikakausmedioiden kilpailussa!

Kotilieden toimittaja Riikka Lehtovaara ja Toukola-videokonsepti saivat ykköspalkinnot aikakausmedia-alan Editkilpailussa. "Aivan mahtavaa!" voittajat kommentoivat.

Kotilieden toimittaja Riikka Lehtovaara ja Toukolavideokonsepti keräsivät palkintoja tämänvuotisessa Editkilpailussa. Lehtovaara palkittiin vuoden 2023 aikakausmediatoimittajana, ja Toukola ylsi ykkössijalle vuoden 2023 video tai audio aikakausmediassa -kategoriassa.

Editkilpailu on Aikakausmedian vuosittain järjestämä kilpailu, jossa palkitaan aikakausmedia-alan parhaita osaajia ja toteutuksia.

Toukolaa tehdään suurella sydämellä

Vuoden 2023 palkinnot jaettiin 16. toukokuuta Helsingissä Editgaalassa. Kotilieden loistokas ilta alkoi Toukolan palkitsemisella.

Tuomaristo kiitteli tekijöitä erityisesti heittäytymisestä ja houkuttelevan, teknisiä ja sisällöllisiä kokeiluja pelkäämättömän sisällön tekemisestä.

Vuonna 2022 lanseerattu Toukola-videokonsepti on kasvattanut suosiotaan ällistyttävällä vauhdilla. Uudenlaiset sisällöt ovat houkutelleet Kotilieden pariin runsain joukoin uusia ihmisiä myös Instagramin ja Tiktokin kautta.

Videotuottaja Anni Reenpää ja ruokatuottaja Sanna Mansikkamäki kiittelevät osaavaa ja innostunutta tiimiä, joka on oleellinen tekijä Toukolan menestystarinassa.

”Voitto Editkilpailussa on iso tunnustus Kotilieden tekemälle uraauurtavalle työlle. Yli satavuotias Kotiliesi on uudistunut rohkeasti ja luonut ihan uuden lifestyle-journalismin muodon. Se on hieno saavutus, josta olemme valtavan ylpeitä”, Reenpää tiivistää voittajien tuntemuksia.

Hän jatkaa, että Toukolaa tehdään suurella sydämellä ja aidosta intohimosta ruokaan, puutarhaan ja käsitöihin.

”Päällimmäinen tunne on kiitollisuus siitä, että saa tehdä töitä näin uskomattoman lahjakkaiden työkavereiden kanssa. Iso kiitos kuuluu totta kai myös jokaiselle, joka seuraa meitä somessa ja katsoo videoitamme. Te luotte Toukolan lämpimän, hyvän mielen yhteisön, jossa on ilo jakaa oppia ja inspiraatiota puolin ja toisin!”

Mansikkamäki jakaa Reenpään tunnot tiimityön ja uudistumiskyvyn tärkeydestä aikakauslehtimaailmassa. Nykyään journalistinen lifestylejuttu voidaan toteuttaa myös videokerronnan keinoin.

Voitto alan arvostetussa kilpailussa tuntuu todella hyvältä, 20 vuotta lifestylesisältöjä mediassa tehnyt Mansikkamäki sanoo.

”Olen aina katsonut eteenpäin ja halunnut oppia uusia kerronnan tapoja. Videotekeminen on tulevaisuutta.”

Lue myös: Toukola avaa ovensa kaikille kotoilijoille – katso uusi inspiroiva vinkkivideo joka arkipäivä!

Toukola-tiimi Edit-gaalassa.
Toukola-tiimi heti palkintojenjakotilaisuuden jälkeen: toimittaja-tuottaja Johanna Keponen (vas.), DOP / editori Miika Kainu, sisältöstrategi Karoliina Närvänen, tuottaja Alina Koskela, toimittaja Sinimaria Halonen, vastaava tuottaja Ulla Lehtinen, toimituspäällikkö Uura Hagberg ja etualalla ruokatuottaja Sanna Mansikkamäki (vas.) ja videotuottaja Anni Reenpää. © Editgaala

Vuoden aikakausmediatoimittaja: ”Lehden tekeminen on joukkuelaji”

Editgaalan toinen kohokohta koettiin, kun Riikka Lehtovaara nousi lavalle noutamaan palkintoaan. Tuomaristo perusteli valintaansa muun muassa kuvailemalla häntä monipuoliseksi, sivistyneeksi ja omaääniseksi toimittajaksi, jolla on mahtava kyky kirjoittaa isoista aiheista arkisten havaintojen kautta. 

Tuomariston arvioinnin perusteena olivat kaksi Lehtovaaran Kotiliedessä ilmestynyttä artikkelia: Mitä me oikeasti siivoamme? ja Se on sitten 500 euroa, kiitos!

Tavoitimme Lehtovaaran kommentoimaan tunnelmiaan tuoreeltaan Editgaalan jälkeisenä aamuna.

Lehtovaara kertoo olleensa ”aikakauslehtifani kakarasta asti”. Hän työskenteli yli kaksikymmentä vuotta uutistoimittajana, ja ajatuksissa ehti jo käydä, että aikakauslehtiä tekevät toiset ihmiset, ei hän.

Toisin kuitenkin kävi, ja ura aikakauslehtimaailmassa ja Kotiliedessä urkeni. Aikakauslehtimaailma on tuntunut kaikin puolin omalta.

Riikka Lehtovaara.
Kotilieden toimittaja Riikka Lehtovaara osoitti Editgaalan kiitospuheessaan sanansa kollegoilleen: ”Meillä on aivan mieletön kasa lahjakkaita mimmejä, joiden kanssa saan tehdä töitä.” © Otavamedia

Oman äänen löytymisessä häntä ovat auttaneet kollegat. Taitavien aikakauslehtitoimittajien juttuja lukemalla hän on saanut arvokasta oppia siitä, millaista on hyvä aikakauslehtiteksti.

”Ihmisläheisyys, kansantajuisuus, tietynlainen höpsöttely ja hyvän mielen tuottaminen ovat kaikki läsnä, kun aikakauslehtiä tehdään”, hän luettelee. Lehtovaara tarttuu itsekin aikakauslehteen, kun haluaa arkeensa pientä glamouria, rentoutusta tai piristystä.

”Ja nyt viimein pääsen näin viisikymppisenä itsekin niitä tekemään, mikäs sen ihanampaa. Ja saan vielä tällaisen upean tunnustuspalkinnon työstäni. Ihan mahtavaa!” Lehtovaara iloitsee.

Hän kuitenkin toteaa pitävänsä työtään joukkuelajina, ei pelkkinä yksilösuorituksina.

”Tietyllä tapaa tunnen jopa noloutta, että yksittäinen ihminen tällä lailla palkitaan. Ei tätä työtä yksin tehdä, vaan juttu syntyy kuvista, tekstistä, editoinnista, yhteisestä ideoinnista”, hän muistuttaa.

Juttua on muokattu 17.5.2024 kello 14.24: Lisätty Toukola-tiimin kuvan kuvatekstiin tuottaja Alina Koskela.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Hurraa! Kotiliedelle tuplavoitto aikakausmedioiden kilpailussa!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.