Ihmiset

Kolumni: Ihanaa päästä mökille? No ei ole! 15-vuotias kertoo, mikä mökkeilyssä mättää

Mikä hinku boomereilla on päästä kauas kaikesta? Tätä pohtii 15-vuotias Peppi Heinonen.

Vanhempani puhuvat vuoden ympäri siitä, miten ihanaa olisi päästä mökille saunomaan ja uimaan. Heistä se ehkä on ihanaa, minusta ei. Todellakaan.

Ensimmäinen ja karmea miinus mökkeilyssä on se, että netti toimii huonosti tai ei ollenkaan. Kamalinta on, jos en pysty lähettämään itse viestejä mutta näen muiden MyStoryt.

Se tarkoittaa, että tiedän, mitä kaikkea kivaa kaverit tekevät yhdessä sillä aikaa, kun itse kärsin eristyksissä.

Lue myös: Etkö ymmärrä lastasi tai putoatko kärryiltä kuunnellessasi nuorisoa? Kokosimme sanakirjan nuorten käyttämistä sanoista

Mikä hinku boomereilla on päästä kauas kaikesta?

Toinen ärsytyksen aihe on sijainti. Kauppaan voi olla kymmeniä kilometrejä. On ka-ma-laa olla riippuvainen vanhempien tekemästä terveellisestä ruoasta.

Kerran minulla oli mökillä kaveri, ja meidän teki mieli karkkia. Kai nyt jokainen haluaa lomallaan herkutella!

Lähdimme kävelemään kohti kauppaa. Kävelimme, kävelimme ja kävelimme. Kunnes kahdeksan kilometrin kohdalla luovutimme ja käännyimme takaisin. Ja taas kävelimme ja kävelimme ja kävelimme. Varsinainen virkistysloma!

Lue myös Annan juttu: Mitä viedä mökille tuliaiseksi? Näillä Hanna Sumarin vinkeillä onnistut kivan tuliaisen hankinnassa

On ihmisoikeusloukkaus joutua samaan huoneeseen pikkuveljen kanssa

Sekin on rasittavaa, että koko perhe on jumissa samalla tontilla keskenään. Omaa tilaa ja rauhaa ei ole. Jos sitä lähtee etsimään, saa seurakseen hyttyset.

Mökkikin on pieni. Joudun nukkumaan samassa ­huoneessa pikkuveljen kanssa. Haloo! Olen 15-vuotias! ­Lisäksi minut pakotetaan heräämään yhtä aikaisin kuin muu ­perhe, viimeistään puoli kymmeneltä.

Mukavuuksien puuttuminen antaa mökkeilystä huonon kuvan nuorille. Hyönteiset. Ei vesivessaa eikä suihkua. Yksinäisyys ja tekemisen puute.

Joskus harvoin mökillä on ihan kivaakin, mutta PLIIS hankkikaa juokseva vesi ja toimiva internet. Ja paljon herkkuja.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kolumni: Ihanaa päästä mökille? No ei ole! 15-vuotias kertoo, mikä mökkeilyssä mättää

Aini

Koko elämäni olisi ollut pilalla, jos olisi saanut noin ajattelevan lapsen (tai lapsia)!!!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.