nina tapio, hanna-riikka siitonen, julkkikset, taikapeili

Anna: Nämä olivat Hanna-Riikka Siitosen koskettavat viimeiset sanat ystävälleen Nina Tapiolle

Nina Tapio ja heinäkuussa kuollut Hanna-Riikka Siitonen tutustuivat toisiinsa jo opiskeluaikoina. Musiikki yhdisti niin tiukasti, että vuosien saatossa Ninan ja Hanna-Riikan perheet alkoivat viettää lomia ja juhlapyhiä yhdessä. Uudessa Annassa Nina paljastaa, mitkä olivat Hanna-Riikan viimeiset sanat hänelle.

Näyttelijä-laulaja Hanna-Riikka Siitonen kuoli 23. heinäkuuta. Se oli kova paikka myös hänen läheisimmälle ystävälleen laulaja Nina Tapiolle, joka tutustui Hanna-Riikkaan jo kaksikon opiskellessa Helsingin Pop & Jazz Konservatoriossa.

”Pystyn vieläkin tuntemaan Hanna-Riikan läsnäolon. Se johtuu varmasti siitä, että koen jatkuvasti tilanteita, joissa tiedän, mitä hän sanoisi ja tekisi”, Nina kertoo uudessa Annassa.

Lue myös: Ministeri Annika Saarikko ja perheen tragediat: ”Suru tiivisti avioliittoani”

Perheet hitsautuivat yhteen

Vuosia yhdessä Taikapeili-duona laulaneet Nina Tapio ja Hanna-Riikka Siitonen hitsautuivat vuosien saatossa niin hyvin yhteen, että työn ulkopuolella he muodostivat laajennetun perheen lapsineen, miehineen ja vanhempineen.

Lapsia kasvatettiin porukalla. Hanna-Riikka oli Ninan esikoistyttären Adan kummi, Hakki-täti. Nina puolestaan oli taas Hanna-Riikan Vieno-tyttären kummi, Nippe-täti.

Nina kertoo Annassa uskovansa, että sairauden takia Hanna-Riikalle oli erityisen tärkeää, että hänen lapsellaan on paljon tärkeitä ihmisiä ympärillään.

Lue myös: ”Miten kerron lapselle, että hän kuolee?”, pohti lastenlääkäri Ulla Pihkala raskaimpina työpäivinään

nina tapio, hanna-riikka siitonen, julkkikset, taikapeili

Koskettavat viimeiset sanat

Hanna-Riikalla todettiin kilpirauhassyöpä vuonna 2000. Hanna-Riikka oli tuolloin 29-vuotias. Syöpä saatiin pidettyä aisoissa pitkään, mutta keväällä 2018 Hanna-Riikka joutui jäämään sairaslomalle Uusi päivä -televisiosarjasta, jossa hän näytteli.

Hanna-Riikan tilanne oli vaikea. Nina kertoo Annassa käyneensä tapaamassa Hanna-Riikaa niin usein kuin vain pystyi. Yhteisinä hetkinä puhuttiin kaikesta siitä, mistä Hanna-Riikka halusi puhua.

Lopulta pelkkä läsnäolo oli tärkeää. Viimeisen kerran Nina tapasi Hanna-Riikan kaksi päivää ennen Hanna-Riikan kuolemaa. Nina vieraili ystävänsä luona saattohoitokodissa. Siinä vaiheessa ei enää paljon puhuttu, mutta ne tärkeimmät saatiin vielä sanottua:

”Hanna-Riikka sanoi minulle: ’Nippe, mistään ei olisi tullut mitään ilman sua.’ Ja minä hänelle: ’Sä voit lähteä, me pärjätään. Asiat hoituu täällä, älä murehdi. Mä olen Jannen, Vienon ja vanhempien elämässä mukana.'”

Lue myös: ALS-potilas Frans: Näin kuolemansairas potilas haluaa tulla kohdelluksi

Perheet yhteiselle syysmatkalle

Vaikka Hanna-Riikka on nyt poissa, Ninan ja Hanna-Riikan perheet ovat yhä tiiviisti tekemisissä. Nina kertoo Annassa, että hänelle on tärkeää olla tekemisissä niiden kanssa, jotka tunsivat Hanna-Riikan samalla tavalla kuin hän.

Pian luvassa onkin jo perinteeksi muodostunut laajennetun perheen syysmatka Kreikkaan, Syroksen saarelle. Reissuun lähtevät Nina perheineen, hänen äitinsä puolisoineen, ystäviä, Hanna-Riikan vanhemmat sekä Hanna-Riikan mies Janne, Vieno-tytär sekä Jannen sisko.

Lue myös Annan juttu: Rakkaan ystävänsä menettänyt Nina Tapio: ”Pystyn vieläkin tuntemaan Hanna-Riikan läsnäolon”

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Anna: Nämä olivat Hanna-Riikka Siitosen koskettavat viimeiset sanat ystävälleen Nina Tapiolle

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X