Ihmiset

Kirsi Alm-Siira: "Kakluuni sanelee kotimme tyylin" – Katso kuvat uutisankkurin kotoa

Kun Kirsi Alm-Siira päätyi kotinsa asuntoesittelyyn vahingossa, hänet hurmasi vanha kakluuni. Sen myötä myös Kirsin sisustustyyli muuttui simppelistä ja suoraviivaisesta romanttiseksi.

MTV3-kanavan uutisankkuri Kirsi Alm-Siira viettää perheensä kanssa eniten aikaa olohuoneen matolla. Perheeseen kuuluu aviomies Kalle Siira sekä pariskunnan tyttäret, Stella, 10, ja Patricia, 5.

Koti on 106-neliöinen, 1800-luvun lopussa rakennettu kerrostaloasunto Helsingin Punavuoressa.

Kotiliesi kurkisti Kirsi Alm-Siiran kodin kätköihin.

Lue myös: Parhaat vinkit Porin asuntomessuille

Lapsuuden muistoja

”Meillä oli aina lapsuudenkodissani Porissa keinu olohuoneessa – itseasiassa se on siellä vieläkin. Kun muutimme tähän kotiin, päätin jatkaa perinnettä. Vaaleaan makuuhuoneeseen tuo väriä Marita Kouhian teos Think.”

Kirsi Alm-Siira, koti, makuuhuone, sisustus, tyyli

Tilavaa ja toiminnallista

”Remontoimme keittiön, kun muutimme tänne vuonna 2011. Meille oli tärkeää, että keittiö on tilava ja toimiva. Pidän siitä, että keittiömme on erillään ruokailutilasta, vaikka se onkin nykyään epämuodikasta. Meillä on ruokailuryhmä olohuoneessa, mutta arkisin syömme aina keittiön pöydän ääressä.

Hankimme sen Ikeasta aikaa sitten väliaikaiseksi pöydäksi, mutta se onkin palvellut perhettämme jo kymmenen vuotta. Penkki ja tuolit ovat peruja mummultani. Keittiön valaisin on tanskalaisen Verner Pantonin suunnittelema. Ostimme sen häälahjaksi saamillamme rahoilla.”

Lue myös: 7 vinkkiä yllätysvieraiden varalle: Näin onnistuu pikasiivous muutamassa minuutissa!

Kirsi Alm-Siira, keittiö, koti, sisustus, uutisankkuri

Kakluunin hurmaama

”Kakluuni sanelee kotimme tyylin. Aikaisemmin suosin yksinkertaista ja modernia, mutta kakluuni herätti minussa romanttisen sisustajan, joka hankkii kaikenlaista krumeluuria.

Ostan äärimmäisen harvoin mitään uutena, lähes kaikki sisustukseen liittyvät hankintamme ovat peräisin nettikirpputoreilta tai huutokaupoista. Kakluuni toimii, mutta käytämme sitä harvoin.”

Kirsi Alm-Siira, kakluuni, koti, sisustus, uutisankkuri

Parveke on keittiön jatke

”Aurinko paistaa pienelle parvekkeellemme vain aamupäivisin. Joskus juon siellä kahvia, mutta eniten sitä käyttävät tyttäremme Stella ja Patricia. Sekä omat että kylässä käyvät lapset menevät aina mielellään parvekkeelle leikkimään.

Leijonapatsaat ja pöytäsetti on ostettu käytettyinä. Pöytä ja tuolit ruostuvat sateessa, mutta ajan patina ja kuluma kuuluvat niihin. Pöydällä on esillä tyttöjen juureksista askartelemia ukkoja: ne esittävät perhettämme.”

Lue myös: Helsingin parhaat kirpputorit – Tee mahtavia löytöjä näillä 10 kirpparilla

Kirsi Alm-Siira, koti, sisustus, asuu, uutisankkuri

Pikku-ballerinan oleskelumatto

”Olohuoneemme iranilainen matto on sekin ostos nettikirpputorilta. Hain sen iranilaiselta mieheltä Vuosaaresta hyvin edulliseen hintaan.

Meillä olohuoneen maton on oltava iso ja pehmeä, koska vietämme olohuoneen lattialla kaikkein eniten aikaa. Yksi venyttelee tai voimistelee, toinen tekee töitä tietokoneella, kolmas lukee ja neljäs ehkä piirtelee. Stella on harrastanut balettia neljävuotiaasta lähtien ja hän harjoittelee matolla myös erilaisia voimisteluliikkeitä.”

Kirsi Alm-Siira, koti, sisustus, uutisankkuri

Luit lyhennelmän Kotilieden jutusta, jossa Kirsi Alm-Siira esittelee kotinsa. Voit lukea jutun Kotilieden numerosta 14/2018. Tilaa lehti nyt tarjoushinnalla tai hanki digilehden lukuoikeus!

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kirsi Alm-Siira: "Kakluuni sanelee kotimme tyylin" – Katso kuvat uutisankkurin kotoa

Niinpä niin

Ja valkoisella maalilla pilattu kaikki kauneus.

Aveeolies

Ihan kaunis,saa asua rennosti niinkuin koti pitää ollakkin!

Annikki

Ihana valkoinen koti, niin rauhoittava, en olis toisenlaista kotia Kirsin perheelle voinut kuvitellakkaan. Kaunista.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.