Tiedätkö kuka maailmantähti suosii Unikkoa, entä Minna Parikkaa? 5 x suomalainen vaate bongattu julkkiksen päällä

Suomalainen vaatedesign valloittaa maailmaa askel kerrallaan. Kun María Sákkari pelasi Meksikon WTA-turnauksessa Unikko-kuosisessa tennisasussa, Marimekossa taputettiin käsiä: tunnettujen kasvojen suosio on brändeille parasta mainosta.

1. Tennistähti María Sákkari: Unikkoa tärkeässä kisassa

Saako tyylikkyydestä lisäpisteitä? Sitä saattoi pohtia kreikkalainen tennispelaaja María Sákkari, joka pelasi viime marraskuussa Meksikon WTA-turnauksen semifinaalissa Marimekon Unikko-kuosisessa tennisasussa.  Maija Isolan luoma Unikko on Marimekon kuoseista suosituin.

Sákkarin asu kuuluu Marimekon ja Adidaksen jo toiseen yhteistyömallistoon, jossa suomalaisyrityksen funktionaalinen tyyli kohtaa Adidaksen urheiluvaateosaamisen. Rajoitetun ajan saatavilla oleva mallisto tuli myyntiin syksyllä 2021.

Yksi tunnetuimmista Marimekon käyttäjistä on varmasti ollut Jacqueline Kennedy, joka osti kerralla seitsemän marimekkoa ja poseerasi yksi niistä yllään joulukuussa 1960 Sports Illustrated -lehden kannessa.

Lue myös: Unikko, Kivet ja Kaksoset  Maija Isolan klassikkokuosit kiinnostavat myös vintagena

Kruununprinsessa Victoria oli pukeutunut Ril’sin sinipunaiseen kotelomekkoon kansainvälisessä Itämeri-seminaarissa, jonka järjestivät Tukholman Suomen suurlähetystö ja WWF.

Kruununprinsessa Victoria oli pukeutunut Ril’sin sinipunaiseen kotelomekkoon kansainvälisessä Itämeri-seminaarissa, jonka järjestivät Tukholman Suomen suurlähetystö ja WWF. Kuva: TT/Lehtikuva

2. Prinsessa Victoria: toistuvasti Ril’sin asuja

Elokuussa 2014 Ruotsin kruununprinsessa Victoria vieraili Suomen Tukholman-suurlähetystössä yllään suomalaisen Ril’sin Eida-kotelomekko. Ril’siä nähtiin hänen yllään noihin aikoihin muulloinkin, luultavasti tukholmalaisen PR-toimiston ansiosta, jota firma tuolloin käytti. Jenni Haukio on puolestaan esiintynyt Luhdan toisen merkin Your Facen vaatteissa.

Ril’s viettää ­tänä vuonna 25-vuotisjuhlavuottaan. Kesän kynnyksellä ja elokuussa julkaista­vassa juhla­mallistossa on luvassa ikonisia klassikkoja ­hieman uudessa muodossa.

Lue myös Anna.fi:n juttu:  Nämä 3 asiaa prinsessa Victoria tekee eri tavalla kuin vanhempansa

Prinsessa Sofia ja prinssi Carl Philip kruununprinsessa Victorian syntymäpäiväkonsertissa  Borgholmin linnanraunioilla heinäkuussa 2020.  

Prinsessa Sofia ja prinssi Carl Philip kruununprinsessa Victorian syntymäpäiväkonsertissa  Borgholmin linnanraunioilla heinäkuussa 2020.   Kuva: Jonas Ekströmer/Lehtikuva

3. Ruotsin prinsessa ­Sofia: ­Andiatan mekot suosiossa

Ruotsin prinsessa ­Sofia suosii Andiataa. Heinäkuussa 2020 hän juhli ­prinsessa Victorian syntymäpäivää Andiatan sinivalkoisessa ­mekossa. Andiataa hänen yllään oli myös muutama viikko sitten Tukholman ­uuden interaktiivisen ­museon Avicii Experiencen avajaisissa. ­Andiata on vuonna 1986 Helsinkiin perustettu muotitalo, ­jonka inspiraationa ovat vahvat naiset.

Lue myös Anna.fi: Skandaaliprinsessasta ylistetyksi tyylikuningattareksi – Sofia jätti Madden ja muut kuninkaalliset varjoonsa

Paloma Faith saapumassa Lontoon keskustassa sijaitsevan Clarence House puutarhajuhliin, joiden teemana oli vastuullisempi kuluttaminen. Ylleen Faith oli valinnut Minna Parikan suunnitteleman pirteän kävelypuvun.

Paloma Faith saapumassa Lontoon keskustassa sijaitsevan Clarence House puutarhajuhliin, joiden teemana oli vastuullisempi kuluttaminen. Ylleen Faith oli valinnut Minna Parikan suunnitteleman pirteän kävelypuvun. Kuva: Alamy/Lehtikuva

4. Näyttelijä Paloma ­Faith:  ­Minna ­Parikan fanittaja

Toimintansa jo päättänyt Minna Parikka -brändi herätti sekä Suomessa että maailmalla suurta ihastusta ainutlaatuisella kenkämuotoilullaan. Minna Parikan kenkiä käyttivät muun muassa huippumalli Cara Delevingne ja näyttelijä, muusikko ­Lady Gaga. Harvempi tiesi, että Parikka suunnitteli myös vaatteita. Eräs niihin ihastunut oli englantilais-espanjalainen näyttelijä Paloma Faith, joka on tässä kuvattu kesäkuussa 2010. Yllään hänellä on Parikan ihastuttavan naisellinen jakkupuku, j­onka kangas oli leopardikuviota vaaleanpunaisella pohjalla.

Lue myös Anna.fi: Lukuisia muistoja Minna Parikat jaloissa – Jään kaipaamaan innostavaa kenkämuotia

Somejulkkis Hailey Bieber suutelee miestään, poptähti Justin Bieberiä kesällä 2020. Suomalaiset Nopeet-aurinkolasit oli helppo tunnistaa. 

Somejulkkis Hailey Bieber julkaisi tämän kuvan itsestään ja miehestään, poptähti Justin Bieberistä kesällä 2020. Suomalaiset Nopeet-aurinkolasit oli helppo tunnistaa.  Kuva: Hailey Bieberin Instagram

­5. Justin ­Bieber: suomalaiset aurinkolasit

Kesäkuussa 2020 poptähti Justin Bieber esiintyi Instagramissa turkulaisen Nopeet-merkin neonvihreät aurinkolasit päässään. Kuva julkaistiin Bieberin vaimon Hailey Bieberin tilillä, jolla on Instagramissa huimat 27,6 miljoonaa seuraajaa. Justin Bieberin jälkeen suomalaisiin, uniikkeihin Nopeet-aurinkolaseihin ovat tykästyneet myös popsensaatio Billie Eilish sekä räppärit Bad Bunny ja Kanye West.

Juttu on julkaistu Kotiliedessä 6/2022.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Tiedätkö kuka maailmantähti suosii Unikkoa, entä Minna Parikkaa? 5 x suomalainen vaate bongattu julkkiksen päällä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X