ellinoora

Laulaja Ellinoora Annassa: Keskeytti levynteon potkujen uhalla, halusi pitää omasta arvostaan kiinni 

Epäonnistumisen pelko jarrutti Ellinooraa, 25, vuosien ajan. Vaikka matka on ollut pitkä, nyt hän on suosion aallonharjalla. Ellinoora kertoo nyt Annassa aloittelevan artistin kipuiluista ja onnistumisista.

Vielä 19-vuotiaana Ellinoora ajatteli, että hänestä ei tule mitään. Ensimmäinen levy oli työn alla, kun laulaja ilmoitti levy-yhtiölle, että albumin teko pitää keskeyttää. Biisit syntyisivät jatkossa omasta kynästä. Se jäi kertomatta, että ei hänellä ollut hajuakaan, että miten.

”En silloin miettinyt pätkän vertaa, että päätöksestäni voisi seurata vaikka potkut. Tunsin oman arvoni, enkä lähtenyt tekemään itseäni vastaan”, hän kertoo Annan jutussa.

Lue myös: Kirjailija Miki Liukkonen avautuu menestyksen kääntöpuolesta: päihdeongelmia, uupumus ja rahapula 

Potkuja ei tullut. Laulaja sai jatkaa levy-yhtiössä, sillä hänen potentiaaliinsa uskottiin.

Ellinoora solmi levytyssopimuksen jo 17-vuotiaana

Ellinoorasta on tehnyt musiikkia ammatikseen kuusi vuotta ja kiertänyt keikoilla neljä vuotta lähes yhtäjaksoisesti. Levytyssopimuksen Ellinoora solmi Warner Music Finlandin kanssa jo 17-vuotiaana. Menestystä alkoi tulla jo 21-vuotiaana.

Syyskuussa 2019 muusikon uusin albumi meni suoraan listaykköseksi.

Tie tähtiin ei kuitenkaan ole ollut mutkaton. Laulaja kertoo Annassa, että kaksi vuotta sitten hän koki, että hänen omat työkalunsa eivät riitä eteenpäin menemiseen.

Taustalla oli tapahtumaketjuja, jotka hänen oli selvitettävä itsensä kanssa. Hän aloitti terapian ja käy ammattiauttajalla edelleen noin kerran viikossa.

”Jos minulle olisi kerrottu 17-vuotiaana, kun olin allekirjoittamassa levytyssopimusta, mitä kaikkea tulen artistina kantamaan ja kohtaamaan, en tiedä, olisinko laittanut nimeäni alle”, Ellinoora kertoo Anna-lehden jutussa.

Lue myös: Kun kriisit hiertävät, auttaako terapia?

”Minun ei tarvitse olla superseksikäs tai täydellinen”

Levytyssopimuksen myötä Ellinoora päätyi kokemaan asioita, joihin parikymppinen ei vielä kokenut olleensa valmis. Urapaineet olivat moninkertaiset aiempaan verrattuna. Onnistuminen oli nyt hänen itsensä varassa.

”Jouduin muuttumaan ihmisenä paljon, luopumaan osasta itsestäni”, Ellinoora kertoo Annassa.

Sisäisiä kontrastejaan ja ristiriitaisuuksiaan Ellinoora on opetellut parin viime vuoden aikana hyväksymään. Nyt artisti kertoo Annassa, että on kuitenkin iloinen, että valitsi uralleen tällaisen tien.

”Minulla ei ole suojamuuria tai roolia. Minun ei tarvitse olla superseksikäs tai täydellinen saadakseni hyväksyntää. Voin olla tavallinen ihminen, hyvä biisien tekijä sekä tulkitsija upeassa tyllihameessa ja timanttisukkiksissa.”

Lue myös Annan juttu: Ellinoora kertoo elämänsä ristiriidasta: ”Ensin toivoo, että joku huomaisi, ja sitten pelkää, mitä hän ajattelee”

Avainsanat

X