Seura: Laura Birn kilpailee Krista Kososen kanssa samoista rooleista, muttei tunne kateutta: ”Ajattelen, ettei elämässä mikään ole arvokkaampaa kuin vertaistuki”

Näyttelijäystävät Laura Birn ja Krista Kosonen jakavat keskenään kaikki ilot ja pettymykset. He kertovat Seurassa, että yhdessä näytteleminen on helppoa, kun toisen tuntee läpikotaisin.

Krista Kosonen, 36, ja Laura Birn, 38, ovat olleet erottomat ystävät jo vuosia. Uusin projekti on ollut roolit Antti J. Jokisen uutuuselokuvassa Helene. Tämä ei kuitenkaan ole ensimmäinen kerta, kun näyttelijät tekevät työtä yhdessä, sillä ystävykset ovat tehneet yhdessä lukemattomia koenauhoja – ja jopa videoineet toisiaan samoihin rooleihin, kertoo Seura.

Lue lisää: Mitä tehdä, kun kadehdin ystävääni?

Vaikka kansainväliset roolit eivät tule helpolla, naiset eivät koe kilpailevansa keskenään, eivätkä he tunne toisen menestyksestä kateutta.

”Ajattelen, ettei elämässä mikään ole arvokkaampaa kuin vertaistuki. Jaamme toisillemme kaikki ilot ja pettymykset. Yhdessä näytteleminen on helppoa, koska tunnemme toisemme läpikotaisin”, Laura sanoo Seurassa.

Laura Birn ja Krista Kosonen: ”Kiitos meitä edeltäneille naisille”

Laura näyttelee Jokisen uutuuselokuvassa pääosaa Helene Schjerfbeckinä. Kristalla on sivuosa taiteilijaystävä Helena Westermarckina.

Kahden taiteilijanaisen väliseen ystävyyteen oli helppo samaistua, Krista ja Laura kertovat Seurassa. Hekin tukevat toisiaan kaikissa elämän asioissa ja puhuvat samppanjasta, työstä, perheestä ja muodista. Heitä yhdistää samanlainen kunnianhimo, ja he myös valmistautuivat elokuvaan yhdessä lukemalla eri kirjallisuutta.

”Kilpailemisen sijaan Helene ja Helena ovat tukeneet toisiaan. Jos halusi tehdä taidetta, se tarkoitti sitä, ettei voi mennä naimisiin tai saada lapsia”, Krista sanoo Seuran jutussa.

”Kiitos meitä edeltäneille naisille, että meidän ei tarvitse valita, teemmekö näyttelijän töitä tai olemmeko vaimoja ja äitejä. Voimme olla, mitä haluamme, ja kaikkea siltä väliltä.”

Parisuhde Antti Jokisen kanssa tuntui aluksi epätodennäköiseltä

Kristan ja Lauran ystävyys ulottuu myös työn ulkopuolelle. He näkevät myös perheidensä kanssa, sillä Lauralla on 4-vuotias poika, ja Kristalla on saman ikäinen tytär. Lapset ovat myös samassa päiväkodissa ja hyviä ystäviä keskenään.

Lauralla oli näppinsä pelissä myös Kristan avioliitossa – olihan Laura ensimmäinen, joka huomasi kipinät Kristan ja Antin välillä Puhdistuksen kuvauksissa, kertoo Seura. Krista oli juuri naureskellut Antin kanssa ja yllättyi Lauran kysymyksestä.

”Laura kysyi yhtäkkiä, voisinko kuvitella olevani tuon Antti Jokisen tyttöystävä. Muistan ajatelleeni, että mitä, en todellakaan. Ehkä jotain oli nähtävissä, mutta itse en sitä nähnyt”, Krista sanoo Seurassa.

Lue lisää: Vasta-avioitunut Krista Kosonen Annassa: ”En koskaan unelmoinut meneväni naimisiin”

Pian työtoveruus syveni rakkaudeksi, ja häitä vietettiin 1,5 vuotta sitten. Pariskunta tekee yhä elokuvia yhdessä: Helene on Kristan ja Antin neljäs yhteistyö.

”Yhteistyö Antin kanssa sujuu hyvin. Mitä paremmin tuntee, sitä helpompaa on näytellä. Antti antoi minulle ja Lauralle paljon luottoa tässäkin elokuvassa.”

Lue myös Seuran juttu: Ystävykset Laura Birn ja Krista Kosonen – Myötäelo kantaa läpi vaikeiden elämänvaiheiden: ”Pettymykset on helpompi kestää, kun voi soittaa ja toinen tietää, miltä tuntuu”

Avainsanat

Keskustelu

Kunpa kaikki kateellisuus kanavoituisi tukeen. Sen sijaan että myrkyttää mieltään kateudella, niin voisi käsittää että kadehditulla voi olla vaikeuksia joista kateellinen ei tiedä mitään. Kannattaa itse pyrkiä tavoiteltavina pitämiinsä asioihin tai arvostaa elämässään omia asioitaan. Ns. sosiaalisessa mediassa myrkky leviää, älkäämme ”maista” sitä.

Kommentoi juttua: Seura: Laura Birn kilpailee Krista Kososen kanssa samoista rooleista, muttei tunne kateutta: ”Ajattelen, ettei elämässä mikään ole arvokkaampaa kuin vertaistuki”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X