Laura Malmivaara Annassa: Tyttärilleni ei ole yksinkertaista, kun heidän isänsä Aku Louhimies on kiihkeiden syytösten kohteena

Laura Malmivaara kertoo Annassa, että hänen tyttärensä ovat hänelle tärkeintä maailmassa. Tänä kesänä on keskusteltu monista vaikeistakin asioista.

Näyttelijä-valokuvaaja Laura Malmivaara, 42, kertoo uudessa Annassa, että on keskustellut tyttäriensä Alman, 15, ja Ainon, 13, kanssa tänä kesänä vaikeistakin asioista. Aino aloittaa syksyllä yläasteen, ja Almalla on ollut rippikoulukesä.

”Viime aikoina olemme puhuneet paljon hengellisistä ja maailmankatsomukseen liittyvistä asioista, sillä varsinkin Alma on pohdiskelevaa ja tunteita sanallistavaa tyyppiä. Olemme jutelleet tyttöjen kanssa myös tasa-arvosta, häirinnästä ja vihapuheesta. Ei ole yksinkertaista, kun oma rakas isä (ohjaaja Aku Louhimies) on ollut kiihkeiden syytösten kohteena. Ne ovat isoja asioita teini-ikäisen käsitellä”, Malmivaara sanoo Annassa.

Lue myös: Laulaja Eini: Kun täytin 40, karistin liiallisen miellyttämisen tarpeen

Onnellinen sattuma

Laura Malmivaara kertoo Annassa, että hänen tyttärensä ovat hänelle tärkentä maailmassa.

”Kun katson heitä, tajuan, että elämän sisältö ei tule pelkästään työstä. Mieheni myös näkee ja ymmärtää, mitä minulle merkitsee olla äiti. Muutama päivä sitten hän sanoi tosi nätisti: ’Sä olet niin paljon onnellisempi, kun lapset ovat täällä.’”

Malmivaara kertoo tavanneensa miehensä kuusi vuotta sitten. Annassa hän kertoo, että kyseessä oli todella onnellinen sattuma.

”Voin luottaa häneen, ja hän on tukenani kaikessa. Arvostan sitä, että hän on niin sujut itsensä kanssa ja todella joustava arkisissa uusperheen asioissa. Saamme molemmat toteuttaa itseämme vapaasti”, Laura sanoo jutussa.

Laura Malmivaara

”Tämä on meille molemmille toinen uusperhe, ja olen iloinen, että miesystäväni on niin avoin eksille, lapsille ja muutoksille. Hän on tehnyt minustakin levollisemman ja opettanut rauhallisuutta sekä elämän kepeyttä. Meillä on hauskaa ja minun on hyvä olla hänen kanssaan, se riittää.”

Sisaruskatraaseen kuuluu Alman ja Ainon lisäksi Lauran miesystävän 9-vuotias tytär.

Ei draamaa, mutta raastava rakki löytyy

Laura Malmivaaralla ei ole yhteisiä lapsia miesystävänsä kanssa. Heillä on kuitenkin jo parin kuukauden ajan ollut pieni koiranpentu Sumu, jota he yrittävät kasvattaa yhdessä.

”Se on pumi, unkarilainen paimenkoira, varsinainen likaiselta näyttävä villikko. Olen vastustanut lemmikkejä, mutta nyt hellyin. Toisinaan Sumu on hermoja raastava rakki, voi herran jestas mitä kaikkea se on repinytkään. Se tuo mieleen tyttöjen vauva-ajat, ja kärsivällisyys on koetuksella. Enimmäkseen se on kuitenkin suloinen uusi perheenjäsen. Karvaturri, josta ei voi olla tykkäämättä”, Laura kertoo Annan jutussa.

Malmivaara kertoo, ettei heidän uusperhe-elämäänsä liity mitään suurta draamaa. Kotona ei riidellä, mitä nyt välillä koiran kouluttamisesta.

Lue myös Annan juttu: Laura Malmivaara: ”Olen tehnyt viime vuosina paljon työtä löytääkseni sisäisen tasapainon”

Avainsanat

Keskustelu

Kenenkään, ei lapsen eikä sikuisen, ei pitäisi joutua kokemaan tahallista systemaattista toistuvaa laumapahuutta hyväosaisten (työtä, toimeentuloa, terveyttä, terveet vanhemmat ja lapset) ihmisten taholta.

Itse vuonna 2009 ihmettelin mikä on vikana tontissaan kun eräs perhe on pelkästäön tiellä tai meidön pihan rajalla (ei ole rajanaapuri) päivittäin tuttavaperheidensö ja/tai heidän jälkikasvun kanssa, eli reilu 10 perhettä taoi 10 perheen jälkikasvu joka päivä tässä autotiellä/kadulla/pihamme rajalla.

Tämä ei johtanut normaaliin kunnioittamiseen ja omalle tontille siirtymiseen, vasn yhteisövainoon, rekrytointiin, värväämisern, jossa tätä toivettani pilkattiin ja naureskeltiin, kotini ikkunoista tuojotettiin joka päivä tunteja ” kyttäänkö”.

Otin lopulta poliisiin yhteyttä katupelistö jolla tahallisesti yritettiiin huutaa karjua kiusata ja tämä johti siihen että tämä pariskunta päätti ettö meillä tulee melua riittämään, eli värvännyt kymneniä perheitö, ehkä joitakin kunnan löhiyritysten työntekijöitä pitämään melua. Ollaan niin lähellä, tuodaab jälkeläisiö, ja samalla ”pelätään”, mikä on ollut homma alusta saakka.

Olla minun ” uhri”. Siinä missä muualla on selvää että alle metrin mittaisten paikka on omalla hiekkalaatijolla, omalla sohvalla pompoimassa, puistoissa, vanhempiensa vieressä, tässä oltiin monikymmenpäisen kakaralauman kanssa ”uhrejani” kun en pitänyt siitä, että kaikki melu on ulkoistettu minun tontin rajalle ja näistä kukaan ei ollut rajanaapurini.

Kymmenet hyväosaiset aikuset miehet vuorollaan joukkovoiman, lauman suojin, on pyrkinyt järjestämään minun lapsille ja minulle tahallista melua.

Nauttivat ja se on heille hupia. Eli yhteensä kymmenet tai sadat ihmiset pyrkineet sabotoimaan pergettäni melulla, nauttien tästä porukassa potkimisesta.

Kommentoi juttua: Laura Malmivaara Annassa: Tyttärilleni ei ole yksinkertaista, kun heidän isänsä Aku Louhimies on kiihkeiden syytösten kohteena

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X