Anna: Laulaja Marita Taavitsainen perusti kampaamon, joka meni nurin parissa vuodessa: ”Minulla ei ole minkäänlaista bisnessilmää”

Marita Taavitsaisen tie kampaamoalan yrittäjän tyssäsi lyhyeen. Silti kokemus ei harmita, kirjoittaa Anna-lehti.

Laulaja ja näyttelijä Marita Taavitsainen, 53, avasi oman kauneussalonkinsa helmikuussa 2020, juuri ennen korona-ajan sulkua. Nyt, pari vuotta avajaisten jälkeen, salonki on sulkenut ovensa ja lopettanut toimintansa, kirjoittaa Anna-lehti.

”Arvostukseni yrittäjiä kohtaan on moninkertaistunut. Minulla ei ole minkäänlaista bisnessilmää eikä -korvaa”, Marita Taavitsainen naurahtaa Annassa.

Silti kokemus ei harmita.

Lue myös: Laulaja Marita Taavitsainen: ”Olin jo sisimmässäni päättänyt erota, kun pariterapia alkoi”

Marita Taavitsaisen kampaamoyritys sulki ovensa

Oman kampaamon perustaminen oli Maritalle pitkään kytenyt haave. Marita työskenteli kampaajana 80–90-luvulla silloisessa kotikaupungissaan Kotkassa.

”Kampaaja oli haaveammattini. Halusin myös laulaa ja tehdä musiikkiteatteria, mutta olin järkevä nuori. Ajattelin, että musiikin lisäksi pitää olla oikeakin ammatti”, Marita muistelee nyt Annassa.

Syksyllä 2019 haave muistui mieleen, kun Maritan ystävä mainitsi omistavansa tyhjillään olevan liiketilan Hyvinkäällä, Maritan kotikaupungissa.

”Sanoin, että no hitto, kyllähän minä sen vuokraan. Ajattelin, että vain kerran elämässä tämä mahdollisuus tulee vastaan näin tarjottimella.”

Vaikka ystävä ja Maritan kumppani Pasi Männistö kehottikin miettimään asiaa tarkkaan, Maritalla oli visio. Kauneussalongissa voisi järjestää erilaisia teemailtoja ja tilaa olisi vaikka joogatapahtumillekin. Varsinainen kampaamotyön Marita suunnitteli jättävänsä muille, jotta hän pystyisi itse keskittymään yrityksen pyörittämiseen.

Lue myös Seura.fi: Harvinainen tautiperintö yhdisti Susannan ja Reiman jo lapsina – Rakkaus leimahti 40 vuotta myöhemmin ja nyt pari pyörittää kesäisin hobitti-kahvilaa

”Olen todennut tilanteen mahdottomaksi ja laittanut ovet kiinni”

Kauneussalongin sisustaminen alkoi syksyllä 2019 ja vuokralaisiakin tilaan löytyi yksi. Tuloja se ei kuitenkaan juuri tuonut.

”Bisnesnainen en ole millään muotoa”, Marita Taavitsainen tiivistää Annan haastattelussa naurahtaen.

Silti hän ei pidä yritystä virheenä. Nyt hän on ainakin yhtä kokemusta rikkaampi. Entä murehtiiko Marita yritykseen kuluneita rahoja?

”En yhtään. Sittenhän sitä sekoaisi, jos sellaisia rupeaisi miettimään”, hän toteaa Annassa.

”Jos olisin jättänyt yrittämättä, mitä se olisi auttanut? Nyt ainakin tiedän. Olen tyytyväinen siihen, mitä sain kokea. Olen todennut tilanteen mahdottomaksi ja laittanut ovet kiinni.”

Lue myös Annan juttu: Marita Taavitsainen toteutti unelmiensa kampaamon, mutta se ei edennyt sisustusvaihetta pidemmälle: ”Minulla ei ole minkäänlaista bisnessilmää”

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Anna: Laulaja Marita Taavitsainen perusti kampaamon, joka meni nurin parissa vuodessa: ”Minulla ei ole minkäänlaista bisnessilmää”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X