Anna: Kun radiotoimittaja Minna Kuukka erosi 35-vuotiaana, hän ehti jo luopua lapsihaaveistaan – sitten uusi rakkaus ja raskaus yllättivät

Radiotoimittaja Minna Kuukka arvostaa arkea ja perhekeskeistä elämää. Oli lähellä, että kaikki se olisi jäänyt kokematta, kertoo Anna-lehti.

Radio Novan Aamu -show’n juontaja Minna Kuukka, 50, kertoo Annassa, kuinka lähellä oli, että perhe-elämä olisi jäänyt kokematta.

”Olin aina ajatellut, että haluaisin saada joskus lapsia. Erosin 35-vuotiaana ja ajattelin tuolloin, että tässä saattaa kuitenkin käydä niin, että en koskaan tulekaan äidiksi. Olin silti tyytyväinen elämääni, enkä ajatellut, että jotakin puuttuisi”, Minna kertoo Anna-lehden haastattelussa.

Lue myös: Maria, 30, haluaisi lapsen, mutta sopivaa puolisoa ei ole löytynyt: ”Miehillä on realiteetit hukassa”

Pian eron jälkeen uusi rakkaus kuitenkin yllätti, kun Minna tapasi nykyisen miehensä Tatun. Pari jätti e-pillerit pois, sillä Minna ajatteli, että saattaisi kestää pitkäänkin ennen kuin hän tulisi raskaaksi.

”Yllättäen aloinkin odottaa melkein heti kaksosia. Suvussani on isän puolella kaksosia, joten meillä taitaa olla geneettinen taipumus kaksosraskauksiin”, hän kertoo Annassa.

Minna Kuukka: ”Voimme pilata lastemme elämän”

Minna Kuukka oli melkein 36-vuotias, kun lapset syntyivät. Nyt lapset ovat 14-vuotiaita.

”Oli supermageeta saada kaksoset, enkä kokenut sitä rankkana. Ehkä en osannut verrata kokemusta mihinkään, koska en tiennyt, millaista olisi hoitaa vain yhtä lasta.”

Lasten syntymän jälkeen juontaja on vain yrittänyt olla lapsilleen hyvä äiti. Paras, jonka he voivat saada.

”Toivon, että olen osannut opettaa heitä uskomaan itseensä. En tarkoita amerikkalaista mallia, sitä että kun uskoo itseensä, kaikki on mahdollista. Ei elämä sillä tavalla mene. Mutta haluan heidän tietävän, että tapahtui mitä tahansa, olen aina heidän puolellaan”, Minna sanoo Annassa.

”On aika hurjaa, millainen valta vanhemmilla on, sillä voimme pilata lastemme elämän. Olen aina välillä miettinyt, että voinko jo olla turvallisin mielin sen suhteen, että olenko toiminut oikein.”

Lasten kasvaminen jännittää

Minna uskoo, että olisi luultavasti elänyt hyvää elämää lapsettomanakin.

”Tässä kävi kuitenkin niin, että äitiydestä tuli todella tärkeä ja iso osa elämääni. Rakkauksia tulee ja menee, mutta rakkauteni lapsiin on ehdotonta ja pysyvää”, hän sanoo Annassa.

Juontaja kuitenkin jännittää sitä, kun lapset joidenkin vuosien kuluttua muuttavat pois. Millaista elämä sitten on?

”Välillä kun väsyneenä laitan ruokaa, yritän muistuttaa, että älä nyt manaa näitä aikoja. Pian soittelet pitkin maita ja mantuja lasten perään ja anelet, että he tulisivat syömään.”

Lue myös Annan juttu: Minna Kuukka pohtii, onko ollut teinikaksosilleen riittävän hyvä äiti: ”On aika hurjaa, millainen valta vanhemmilla on, sillä voimme pilata lastemme elämän”

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Anna: Kun radiotoimittaja Minna Kuukka erosi 35-vuotiaana, hän ehti jo luopua lapsihaaveistaan – sitten uusi rakkaus ja raskaus yllättivät

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X