Muotoilija Linda Bergroth

Muotoilija Linda Bergroth: ”Sodan muuttamassa maailmassa kulttuurin merkitys kasvaa”

Muotoilualan moniosaaja Linda Bergroth on erikoistunut nostamaan esille muiden tekijöiden tuotantoa muotoilun ja taiteen näyttelyissä.

Näyttelyarkkitehtuurin suunnittelu…

on vastuullinen toimeksianto, koska silloin suunnittelen, miten jonkun toisen tekijän tuotanto nostetaan esille. Ilman tarkkaa paneutumista taiteilijan tai muotoilijan elämäntyöhön, hänen tuotantonsa historia saatetaan jopa kirjoittaa huonolla tavalla uusiksi. Suunnittelen näyttelyarkkitehtuuria moniin erilaisiin näyttelyihin. Muotoilijan tai valmistajan näyttelyt voivat sisältää ekspressiivisempiä rakenteita kuin hienovaraisempaa otetta vaativat taidenäyttelyt.

Haasteellista Maanala-projektissa…

oli saada hyvin runsaan ja monimuotoisen teosmäärän näyttelykierto ja draaman kaari kohdalleen. On kyllä hauskaa ja johdonmukaista, että näyttely, joka esittelee maanalaista maailmaa eri vuosisatojen taiteilijoiden tulkitsemana, on esillä maanalaisessa museossa.

Työn alla on myös…

useampi projekti Artekille ja Marimekolle sekä hiljattain Helsingin Albertinkadulle avatun Duratin showroomin suunnittelu. Erityistä nöyryyttä ja vastuuta tunnen saadessani suunnitella suurten idoleideni Vuokko ja Antti Nurmesniemen näyttelyn, joka avautuu Designmuseossa syksyllä.

Durat. Kuva Paavo Lehtonen

Durat. Kuva Paavo Lehtonen Kuva: Paavo Lehtonen

Kevät Pariisissa…

tuntuu erityisen merkitykselliseltä, koska meillä on ensimmäistä kertaa oma piha. Paahteiselle terassille tulee heiniä. Pohjoispuolen puutarhaan haluan taimia ranskalaismieheltä, joka on erikoistunut puiden juurilla kasvaviin varjon kasveihin.

Kaipaan…

aina kaikkialle. Minulla on krooninen kaukokaipuu suunnittelemattomuutta sisältävään matkusteluun, mikä ei ole ollut helppoa pandemian aikana. Heinäkuussa menemme ensimmäistä kertaa Islantiin. Siitä olen haaveillut jo pitkään.

Juuri nyt…

projektit taiteen ja kulttuurin parissa tuntuvat pandemian ja sodan muuttamassa maailmassa entistä tärkeämmältä vastapainolta kaupallisille toimeksiannoille.

Zero Waste Bistro, New York. Kuva Nicholas Calcott

Zero Waste Bistro, New York. Kuva Nicholas Calcott Kuva: (c) 2018, All rights reserved

Juttu on julkaistu Dekossa 4/2022.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Muotoilija Linda Bergroth: ”Sodan muuttamassa maailmassa kulttuurin merkitys kasvaa”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X