Ihmiset

Seura: Pirita Niemenmaa osallistui viidesti tangokisaan, ennen kuin hänet valittiin tangokuningattareksi

Tuore tangokuningatar Pirita Niemenmaa uskoo, että suru, erot ja hänen kokemansa menetykset näkyvät laulujen tulkinnassa.

Viime viikonloppuna tangokuningattareksi kruunattu Pirita Niemenmaa, 34, ehti haaveilla tittelistä yli 20 vuotta ennen kuin hän lopulta sai kruununsa.

”Olin varmaan 13-vuotias, kun kirjoitin Auraviihteelle kirjeen, jossa kysyin, miten tangokuningattareksi pääsee. Kyselin muun muassa sitä, vaaditaanko työssä hyvää kielipäätä”, Pirita Niemenmaa kertoo uudessa Seurassa.

Lue myös: Tangokuningatar Saana Sassali Seurassa: ”Äidin sairastaminen teki minusta kiltin tytön”

”Sieltä tuli pitkä ja kannustava vastaus, jossa kehotettiin treenaamaan paljon. Olin helpottunut, kun kieli- tai matikkapäätä ei vaadittu.”

Seurassa Pirita kertoo, että peruskoulu takkusi, koska hän innostui lähinnä laulamisesta. Valmistuttuaan hän haki ompelijalinjalle Kurikan ammattikouluun.

”Koulun jälkeen olen ollut tehtaassa vaiheompelijana, toiminut henkilökohtaisena avustajana ja nyt viime vuodet ABC:lla myyjänä. Silti  musiikki ammattina on ollut se ykköshaave”, Pirita kertoo Seurassa.

Viides kerta toden sanoo

Sen lisäksi, että Pirita Niemenmaa haaveili tangokuningattaren tittelistä vuosikymmeniä, hän ehti myös työskennellä aktiivisesti yli kymmenen vuotta, ennen kuin kruunu laskettiin hänen päähänsä.

”Vuonna 2005 osallistuin ensimmäisen kerran tangokisaan ja pääsinkin heti Raisioon semifinaalin karsintaan, mutta siellä tie nousi pystyyn. Seuraavalla kerralla en sitten päässyt edes alkukarsinnoista jatkoon, ja se oli kova pettymys. Päätin, että en mene enää kisoihin”, Pirita muistelee Seuran jutussa.

Hän kertoo kuitenkin mielensä muuttuneen ajan myötä. Vuonna 2017 hän pääsikin 16 parhaan joukkoon.

”Viime vuonna jäin taas alkukarsintaan, mutta selvisin pettymyksestä aika nopeasti ja päätin tulla tänä vuonnakin.”

Se kannatti.

Pirita Niemenmaa

Pirita Niemenmaa uskoo, että suru näkyy laulujen tulkinnassa

Piritan isä menehtyi vuosi sitten kesäkuussa.

”Olen surullinen, koska hän ei ehtinyt nähdä minun voittavan Seinäjoella. Hän oli hyvin kilpailuhenkinen ja olisi varmasti ollut ylpeä kruunusta”, Pirita sanoo Seurassa.

Pirita kertoo olleensa pitkässä parisuhteessa kaksi kertaa. Ensimmäisen suhteen alkaessa hän oli vasta 16-vuotias. Suhde kesti kahdeksan vuotta. Toinen pitkä suhde päättyi muutama vuosi sitten.

”Ero on aina ikävä asia, mutta olen luonteeltani sellainen, että en jää rypemään asioissa. Pyrin aina näkemään kaikesta positiiviset puolet. Uskon, että erot ja menetykset voi muuttaa voimavaraksi, joka näkyy laulujen tulkinnassa. Surukin on elämänkokemusta, joka vahvistaa ja vie eteenpäin”, Pirita sanoo Seuran jutussa.

Lue myös Seuran juttu: Tangokuningatar Pirita Niemenmaan tangomatkaan kuuluu monta pettymystä ja suruakin: ”Olin jo vähällä jättää kisan kesken”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Seura: Pirita Niemenmaa osallistui viidesti tangokisaan, ennen kuin hänet valittiin tangokuningattareksi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.