Pirkko Mannola ja Göran Stubb

Pirkko Mannola ja Göran Stubb todistavat, että vanhemmallakin iällä voi rakastua tulisesti: ”Jalat lähtivät molemmilta alta saman tien”

Pirkko Mannolasta ja Göran Subbista rakastuminen myöhäisemmällä iällä on aivan yhtä kutkuttavaa kuin nuorena. Ainoa ero on siinä, että he eivät tee suunnitelmia pitkälle tulevaisuuteen.

Jos laulaja ja näyttelijä Pirkko Mannola, 80, ei ehdi vastaamaan puhelimeensa, luuriin tarttuu hänen kihlattunsa Göran Stubb, 84. Hän ei kuitenkaan esittele itseään omalla nimellään.

”Mannola resident, butler of the house speaking”, Göran lausuu.

Lue myös: Pirkko Mannola ja Göran Stubb Seurassa: Yhteinen taival olisi voinut alkaa jo 60 vuotta aiemmin

Vapaasti suomennettuna se tarkoittaa: Mannolan residenssi, talon hovimestari puhelimessa.

Huulenheitto ja pilke silmäkulmassa kuuluvat Pirkon ja Göranin jokapäiväiseen elämään.

Alkoiko suhteenne heti ensitapaamisesta?

Göran: Pyysin ensimmäisen kerran Pirkkoa ulos vuonna 1959, kun hän oli vetonaulana eräässä näyttelyssä. Pirkko sanoi miettivänsä asiaa. Vasta 60 vuotta myöhemmin hän sitten ilmoitti, että lähtee kanssani ulos.

Pirkko: Minulla oli vähän hidas sytytys tässä asiassa. Olemme tunteneet toisemme kaikki nämä vuodet ja olleet usein erilaisissa tilaisuuksissa ja juhlissa. Vuonna 2015 satuimme törmäämään toisiimme Tapiolassa tavaratalon edessä. Göran sanoi silloin, että olisi kiva tavata uudelleen, jos hänellä olisi puhelinnumero, mihin voisi soitella. Sujautin sen äkkiä hänelle paperilapulla. Ajattelin, että nyt tilaisuuteni tuli. Göran soitti vielä samana päivänä ja pyysi luokseen illalliselle.

Pirkko Mannola ja Göran Stubb

Göran Stubb pyysi Pirkkoa ensimmäisen kerran ulos vuonna 1959. Pirkko sanoi miettivänsä asiaa. Vasta 60 vuotta myöhemmin hän ilmoitti, että treffit sopivat.

Pelottiko suhteeseen heittäytyminen varttuneemmalla iällä?

Pirkko: Ei yhtään, jalat lähtivät alta molemmilta saman tien. Huomasin heti, että Göran on varteenotettava ja hyvä kaveri.

Göran: Saisinko tämän kirjallisena?

Pirkko: Eniten minuun on vedonnut alusta asti hänen huumorintajunsa. Hän on mahdottoman hauska, eikä hänen kanssaan tule ongelmia mistään.

Göran: Jos on pää kunnossa ja voi fyysisesti hyvin, iällä ei ole merkitystä.

Lue myös: Uusi miesystävä tuo iloa Annikin, 71, elämään – silti vakituiseen parisuhteeseen ryhtyminen arveluttaa

Miten tämä rakastuminen eroaa nuoruuden huumasta?

Göran: Ei millään tavalla, se on ihan samanlaista. Ehkä emme suunnittele yhteistä elämää 50 vuotta eteenpäin, mutta ainakin 40 vuotta.

Pirkko: Rakastuminen tässä iässä on ihan yhtä ihanaa kuin nuorena.

Olette molemmat leskiä. Saako kodissanne puhua entisistä puolisoistanne?

Pirkko: Kyllä saa puhua. Käymme yhdessä hautuumaallakin, ja molempien edesmenneiden puolisoiden valokuvia on esillä kodissamme.

Göran: Vaimoni kuoli 11 vuotta sitten ja Pirkon Åke 10 vuotta sitten. Heidän hautansa Hietaniemen hautausmaalla ovat vain kymmenen minuutin kävelymatkan päässä toisistaan. Juuri vähän aikaa sitten laitoimme yhdessä molempien haudat kevätkuntoon. Tunsin Åken jalkapallopiireistä.

Pirkko: Puhumme kaikesta todella avoimesti. Olisi kamalaa, jos toinen olisi mustasukkainen.

Göran: Molempien avioliitot kestivät 40 vuotta, ne kuuluvat meidän historiaamme. Mutta elämä jatkuu.

Lue myös: Äkkirakastuminen yllätti viisikymppiset: ”Soitin ihastukselleni heti, kun jäin leskeksi”

Mitä haluatte tehdä nyt toisin kuin aiemmissa liitoissanne?

Pirkko: Luulen, että tässä iässä panostan parisuhteeseen enemmän kuin nuorempana. Silloin olin ehkä vaativaisempi ja halusin kasvattaa toisesta itseni näköistä. Olin varmaan itsekkäämpi. Uskon, että ikä tuo jonkinlaista tasapainoa ja rauhaa. Meidän molempien puolisot sairastivat pitkään ennen kuolemaansa, joten olemme molemmat eläneet myös surua ja vaikeaa elämänvaihetta. Ehkä senkin takia koemme suurta kiitollisuutta siitä, mitä meillä nyt on.

Luit lyhennelmän Kotilieden jutusta, jossa Pirkko Mannola ja Göran Stubb puhuvat kypsän iän parisuhteestaan, avoliitostaan ja kihlautumisestaan. Voit lukea koko jutun Kotilieden numerosta 12/2019. Tilaa lehti nyt tarjoushinnalla tai hanki digilehden lukuoikeus täältä!

Keskustelu

…sattuiko kaatumiset pahasti, kun jalat lähtivät alta yhtäaikaa…
…että mukkelis makkelis vain !
– Onnea edelleenkin nuorekkaille avokeille.
Pirkolla niin ihana nauru..
Onnellinen nauru 💕

Kyl tommosten fossiilien pitäis jo pitää asian oman tietonas, täs itekki sevverran elämää nähny et kaik ei oo mitä päält näyttä, säälittävä huomion hakuisuutta

Hyvää meininkiä ja rakkautta jatkossakin tuokoon teille
uusivuosi 2020 🌟⭐️💫

Ihana ”nuori” rakkaus, ei se ikää katso. Sulaa sokeri vanhankin suussa. Pitkää ikää ja yhteisiä vuosia.

Empä usko,että rakkaus voi olla samanlaista tuossa iässä kun nuorena.
Kyllähän ikä tekee tehtävänsä jokaiselle.Ei varmaankaan kaikki toimi niinkuin parikymppisenä.
Mutta onnea ja kaikkea hyvää teille tästä eteenkinpäin toinen toistanne tukien.

Kyllä se rakastuminen vanhemmalla iällä kun on yhtä huumaavaa. Kuin nurenakin. Riippuu vähän ihmisistä, jotka sen kokevat ja jos kemiat pelaa mikä ettei.! Onnea ja ihania hetkiä teille.

Aivan ihanaa kun löytyy se toinen just sopiva vielä tuossa iässä. Rakastuminen, rakastaminen ja toisesta ihmisestä nauttiminen on ihan mieletön polttoaine. Ihan koko elämän ajan. Ei siinä ikää katsota. Onnea ja paljon hyviä yhteisiä vuosia !

Rakkaus ei ilmoita etukäteen milloin iskee. Oli ikä kun ikä, aina suositeltavaa. Toivotan onnea kaikille rakastuneille. ❤️

Ihanaa kun kemiat sopivat yhteen , ja jo ennestään tuttuja , ei pelkoa huijareista , Rakkaus ei ole pelkkää , sexiä jos vielä kerran ennen noutajaa niin hyvä niin hellyyttä ja huomioa vanhat kaipaavat ystävyyttä kaveruutta yhdessä pohtimista ,,ELÄMÄSTÄ ,..menneestä ja TULEVASTA, LYHYT ONNI PAREMPI KUN EI ONNEA LAIN ,..

Kommentoi juttua: Pirkko Mannola ja Göran Stubb todistavat, että vanhemmallakin iällä voi rakastua tulisesti: ”Jalat lähtivät molemmilta alta saman tien”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X