Sanna Saarijärvi kertoo Seurassa uransa alusta: Kiltti 18-vuotias roisissa teatterimaailmassa

Näyttelijä Sanna Saarijärvi nauttii ylistävistä arvosteluista ja töiden täyttämästä kalenterista. Lähellä kuitenkin oli, ettei hänestä tullut näyttelijän sijasta kilpaurheilijaa. Nyt Sanna kertoo Seurassa, miten tie estradeille kulki.

Lempioppilas. Sellainen Sanna Saarijärvi olisi varmasti ollut, jos hän olisi opiskellut Teatterikorkeakoulussa kovaa fyysistä kuntoa ihannoineen Jouko Turkan ollessa rehtori. Sanna oli nimittäin menestyvä kilpaurheilija vielä opintojensa loppusuoralla,  Seura kertoo.

Lue lisää: Aikuisenakin voi opetella uuden urheilulajin – poimi vinkit uusiin harrastuksiin

Paraatimatka oli 800 metriä, ja vielä nuorten sarjassa kilpaillut Sanna oli parhaimmillaan kuudes Kalevan kisojen finaalissa. SM-mitaleita on kertynyt juniorivuosilta useita niin 400 kuin 800 metrin matkoilta. Sanna myös edusti Suomea nuorten maaottelussa.

”On hienoa, että sain kokea sen, millaista on pukea päällensä Suomi-paita”, hän kertoo Seuran jutussa.

Sanna Saarijärvi pysyi kasassa urheilun avulla

Tällä hetkellä Sanna näyttelee merinoita Ursulaa musikaalissa Pieni Merenneito ja Rivo-Riittaa näytelmässä Fingerpori Helsingin Kaupunginteatterissa.

Jo pienenä tyttönä hän oli tiennyt haluavansa laulaa kirkossa. Sen hän myös teki. Ala-asteikäisenä Sanna saattoi pyöräillä Kylmäkosken kanttorin luokse laulutunneille lähes kymmenen kilometriä Viialan kodista. Myöhemmin laulaminen ja pianonsoitto jatkui Tampereen musiikkiopistossa.

Esiintymisen kanssa käsi kädessä kulki kuitenkin koko ajan myös urheilu. Sanna kertoo Seurassa, ettei tiedä, miksi kipinä esiintymiseen roihahti hänessä niin palavana.  Sannan vanhemmat olisivat mieluummin nähneet hänen jatkavan urheilua kuin tähtäävän näyttelijäksi.

Näytteleminen ei kuitenkaan koskaan jäänyt. Harppaus kotiseudulta Helsingin hulinaan oli hämmentävä.

”Sieltä tuli kiltti, 18-vuotias tyttö roisiin teatterimaailmaan. Urheilu piti pääni kasassa. Ilman sitä olisin varmasti ollut tuuliajolla”, Sanna sanoo Seurassa.

Harjoitusleiriltä näyttämöille

Valmistuttuaan teatteritaiteen maisteriksi vuonna 1992 Sanna lähti Floridaan harjoitusleirille. Tähtäimessä olisi seuraavan kesän SM-kisat, Seura kertoo.

Kun hän palasi, oli puhelinvastaajassa kaksi viestiä. Kummassakin tarjottiin mahdollisuutta naispäärooliin, toisessa Helsingin kaupunginteatterin musikaalissa Oopperan kummitus ja toisessa Pyynikin kesäteatterin näytelmässä Akseli ja Elina.

Lue lisää: Pitkä parisuhde on Sanna Saarijärven voimanlähde: ”Annamme toistemme tuntea, että me kaksi riitämme toisillemme”

Sanna teki valintansa. Kilpajuoksu sai jäädä.

Kilpaurheilutausta näkyy kuitenkin Sannan elämässä edelleen. Urheilu kehitti keskittymiskykyä ja pitkäjänteisyyttä. Se myös valmensi vastoinkäymisten käsittelyyn.

”Urheilu muovasi minua. Opin tekemään paljon töitä saavuttaakseni haluamani”, Sanna kertoo Seurassa.

”Olen aika hyvä tiukoissa paikoissa. Ehdin harjoitella vähemmän kuin muut, mutta kilpailutilanteissa sain itsestäni parhaan irti. Myöhemmin opeista on ollut hyötyä esimerkiksi ensi-iltajännityksen käsittelyssä.”

Lue myös Seuran juttuSanna Saarijärvi ylistää perhettään – 12-vuotias tytär auttoi unelmaroolissa: ”Olen onnellisempi kuin koskaan”

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Sanna Saarijärvi kertoo Seurassa uransa alusta: Kiltti 18-vuotias roisissa teatterimaailmassa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X