Seura: Laura Voutilainen asuu yksin ensimmäistä kertaa elämässään: ”Haluan luottaa siihen, että koen vielä lisää hyvää tuovan rakkauden”

Laura Voutilainen pohtii Seurassa rajojen asettamista ja yksin asumista. 

Lauran pitkä liitto Juha Heikkilän kanssa päättyi vuonna 2015. Nyt Laura Voutilainen asuu yksin ensimmäistä kertaa elämässään, Seura kertoo.

Lue lisää: Yksinäisyys ei ole aina ongelma – 10 yksin olemisen upeaa puolta

”En usko, että ihminen on siihen tarkoitettu. Haluan luottaa siihen, että koen elämääni vielä lisää hyvää tuovan rakkauden.”

Silloin kodin jakaminen olisi helppoa.

”Minuuttani, sitä mitä olen nyt itsestäni ja elämästäni rakentanut, en voi antaa pois. Mahdollinen parisuhde olisi liittymistä toiseen ihmiseen eri tavalla kuin koskaan aikaisemmin”, Laura pohtii Seuran jutussa.

Laura Voutilainen: ”Töytimishuumoria en enää salli”

Lauran pitkä liitto Juha Heikkilän kanssa päättyi vuonna 2015. Virallinen erosta tuli helmikuussa 2016, ja vajaat kaksi vuotta myöhemmin Laura muutti Heinolasta vuokra-asuntoon Helsingin keskustaan. Tämän vuoden alussa hän osti paritalon puolikkaan Espoosta.

Oman talon omistaminen tuo Lauralle turvaa, hän kertoo Seurassa.

”Kotini on turvapesäke ja minulle on tärkeää, että se on oma. Se antaa tunteen siitä, että elämä on omissa käsissä”, hän sanoo Seuran jutussa.

Viihdealalla työskennellessä saattaa joutua kokemaan välillä häiritsevää käytöstä. Laura on kuitenkin opetellut laittamaan rajat sille, miten häntä kohdellaan. On hyvä oppia sanomaan ei.

”Suhteissani muihin se näkyy siinä, miten annan kohdella tai puhutella itseäni. Töytimishuumoria en enää salli”, Laura kertoo Seuran jutussa.

Vihapuhe on pelkopuhetta

Talvella Lauran pitää kiireisenä muun muassa marraskuussa alkava Minun tähteni -joulukiertue yhdessä Hanna-Maria Heleniuksen johtaman Higher Ground Vocals -kuoron kanssa. Tulevana keväänä Laura nähdään puolestaan Queenin musiikkiin pohjautuvan We Will Rock You -musikaalin yhtenä päätähtenä. Roolihahmo Killer Queen on kylmä, kova ja vihainen tyranni.

Laura kertoo Seurassa, että viha on työkalu, jota hän tuntee ollessaan uhattu tai kun pitää puolustaa jotain. Vihan ja pelon raja on kuitenkin häilyvä.

”Viha ja pelko sekoitetaan usein. Vihapuhe on oikeastaan pelkopuhetta. Pelosta tehdään kauheuksia, ei vihasta”, Laura sanoo Seuran jutussa.

Keväällä 2018 Laura esitti yhtä pääosista musikaalissa Mamma Mia. Edellisenä syksynä otsikoihin nousi tuotantoon kiinnitetty, mutta naisten häirintäsyytösten vuoksi erotettu laulaja Tomi Metsäketo. Kampanja seksuaalista ahdistelua vastaan oli syntynyt ja noussut otsikoihin jo aiemmin.

”Keskustelu on tervettä, mutta ei silloin, kun se menee rienaamiseksi. Mennään liian pitkälle silloin, kun yksi ihminen otetaan tikun nokkaan, ajetaan nurkkaan niin, ettei hän pysty lähes hengittämään. On vaikea katsoa, kun yksi uhrataan kaikkien muiden puolesta.”

Lue myös Seuran juttu: Laura Voutilainen pohtii töytimishuumoria ja vihapuhetta: ”On vaikea katsoa, kun yksi uhrataan muiden puolesta”

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Seura: Laura Voutilainen asuu yksin ensimmäistä kertaa elämässään: ”Haluan luottaa siihen, että koen vielä lisää hyvää tuovan rakkauden”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X