Susani Mahadura

Anna: Poikkeuksellinen treffipyyntö johdatti toimittaja Susani Mahaduran ja puolison yhteen – nyt suloinen viesti löytyy yhteisen kodin jääkaapin ovesta

Kesän ajan Ylen Puoli Seitsemän -ohjelmaa juontava Susani Mahadura on viime vuosina kiinnostunut yhä enemmän buddhalaisuudesta. Uudessa Annassa Susani paljastaa, miten buddhalaiset arvot näkyvät hänen elämässään. 

Toimittaja Susani Mahadura, 31, kertoo Anna-lehdessä, että on löytänyt mielenrauhaa buddhalaisuudesta. Srilankalaisen Delshan-isän uskonto on vuosien myötä alkanut kiinnostaa yhä enemmän.

”Koen monesti ahdistusta siitä, että elämme niin yksilö- ja suorituskeskeisessä yhteiskunnassa. Buddhalaisuudesta sain jonkinlaista lohtua ja tasapainoa elämään ja uskallusta haastaa opittuja ajatuksia siitä, miten elämää tulisi elää ja mikä on tärkeää”, Susani Mahadura kertoo Annassa.

Susanin isän ajattelussa keskeistä on buddhalainen kaiken elämän arvostus, muiden kunnioittava kohtelu, läsnäolon merkitys ja luopuminen kaikesta turhasta, erityisesti materiasta. Näitä arvoja kohti Susanikin on viime vuosina kulkenut.

”En omista juuri mitään. Kuluttaminen on saastuttavaa, ja vaatteiden valmistuskin loukkaa erityisesti ruskeiden naisten ihmisoikeuksia globaalissa etelässä. Pyrin ostamaan vain käytettyä, vastuullista ja kotimaista. En enää kuluta pikamuotia vaan valitsen henkilökohtaisen boikotoinnin.”

Entä uskooko Susani jälleensyntymiseen, siihen että syntyy jonkin toisen olennon ruumiiseen kuolemansa jälkeen?

”Pikkutyttö minussa toivoo, että synnyn uudelleen kotkana leijailemaan taivaalle. Rationaalisempi puoleni ajattelee, että kuoltuani minusta tulee multaa ja sitä kautta ravintoa maapallolle”, Susani sanoo Annan jutussa.

Lue myös: Miksi hengellisyydestä on tullut tabu? Kokeile tätä lähestymistapaa, kun haluat puhua uskonnosta

Omalaatuinen treffikutsu johdatti kumppanin luo

Susani Mahadura paljastaa Annassa, että hänen puolisonsa muusikko Benjamin Lehti tulee hyvin juttuun hänen isänsä kanssa. Isällä on tapana vitsailla, että Benjamin on varmaan ollut srilankalainen edellisessä elämässään.

”Jaamme samanlaisen käsityksen siitä, miten täällä ollaan ja kohdataan toisia. Puolisoni kuuntelee mielellään isäni tarinoita srilankalaisen illallisen äärellä”, Susani kertoo Annassa.

Susani tapasi Benjaminin ensimmäisen kerran kymmenen vuotta sitten. Silloin kaksikko työskenteli samassa yrityksessä oppaina Suomenlinnassa. Molemmat olivat ensitapaamisen aikana varattuja, mutta ystävyys kesti vuosien yli.

Kun Susanin parisuhde viisi vuotta sitten päättyi, Benjamin kysyi varovasti, miten Susania voisi pyytää treffeille. Susani vitsaili, että ottaa treffikutsut vastaan vain pullopostilla.

Pian Susani sai Benjaminilta viestin. Siinä neuvottiin suuntaamaan Lauttasaaren rantaan, mistä Susani löysi pullon. Sen sisällä olevassa kirjeessä luki: ”Lähdetkö kanssani treffeille, Vallisaaren valleille, kera eväiden ja mielen, jakamaan hetken pienen?”

Treffeille kannatti lähteä. Nykyään viesti on kiinnitettynä Benjaminin ja Susanin yhteisen yksiön jääkaapin oveen.

Pari on aiemmin haaveillut isommasta asunnosta. Susani kuitenkin kertoo Annassa, että on Benjaminin kanssa viime aikoina pohtinut, ettei se välttämättä ole tarpeen:

”Tarvitseeko minun pyrkiä jatkuvasti kartuttamaan varallisuuttani? Tarvitsenko oikeasti isomman kodin? Olemme päätyneet siihen, että nykyinen asunto riittää meille oikein hyvin. Sen sanominen ääneen tuntuu vapauttavalta. En tarvitse mitään enempää.”

Lue myös Annan juttu: Puoli seitsemän -juontaja Susani Mahadura omaksui aikuisena isänsä buddhalaisen elämänkatsomuksen: ”En omista juuri mitään”

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Anna: Poikkeuksellinen treffipyyntö johdatti toimittaja Susani Mahaduran ja puolison yhteen – nyt suloinen viesti löytyy yhteisen kodin jääkaapin ovesta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X