Tarinat Tilaajille

”­Idiootit, ette te vanhat ihmiset voi enää erota!” reagoi aikuinen lapsi eläkeikäisten vanhempiensa eroon

Yhä useampi pitkä liitto kariutuu eläkeiässä. Jaana, Eero ja Aila erosivat vuosikymmeniä kestäneistä liitoistaan, ja näin perusteellisesti se heidän elämäänsä vaikutti.

Lapset reagoivat kukin omalla tavallaan. Vanhin purskahti itkuun, keskimmäinen raivostui, nuorin sentään ymmärsi. Hän oli toisaalta kolmikon ainoa, joka asui vielä kotona ja joutui kuuntelemaan isän ja äidin riitelyä.

Kaikille uutinen oli silti järkytys. ­Idiootit! Ette te vanhat ihmiset voi enää erota! Näin lapsista keskimmäinen tiivisti kaikkien tunnelmat.

Jaana Piippo, 60, ja Eero Hynninen, 68, tiesivät itsekin, että heillä oli yli 36 vuotta kestäneen avioliiton jäljiltä paljon menetettävää. Moneen kertaan remontoitu omakotitalo, järjetön rakkaus, mökki, hiihtolenkit, sisäpiiri­huumori, apet ja anopit. Kymmeniä syitä olla eroamatta.

Silti he päättivät erota. Lapsille annettiin vuosi aikaa tottua ajatukseen. Ero astui voimaan tammikuussa 2019.

Lue myös: Milloin ero pitkästä parisuhteesta on oikea ratkaisu? Saako erota ihan hyvästä puolisosta, jos suhde on laimea? Kysyimme asiantuntijalta.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.