Tarinat Tilaajille

Isän pienenä pahoinpitelemä Maiju: ”Olen elänyt pitkään jännitystilassa”

Maiju Palin on parantanut traumaperäisiä stressioireita, painajaisia ja pakokauhua koko elämänsä, mutta se ei ole hänen mielestään pelkästään, eikä ehkä lainkaan huono asia.

Kahdeksannen luokan luokkakuvassa Maiju Palinin, 37, katse on utelias ja iloinen. Hän on vielä sellainen herttainen ja kiltti ihminen, jota äiti kuvailee myöhemmin haikeasti ”aivan ihanaksi tytöksi”.

Yhdeksännen luokan kuvassa Maiju ei enää hymyile. Hänen päällään roikkuu valtava virttynyt neuletakki. Tukka on sotkussa ja kasvoilla ilme, joka julistaa: millään ei ole paskankaan väliä.

Yläasteajan muisteleminen saa Maijun yhä hiljaiseksi, vaikka aikaa on kulunut yli 20 vuotta ja vaikka hän istuu vihreällä divaanilla kodissaan, jossa on keltainen keittiö, sininen makuuhuone, viherkasveja ja pitsiverhot.

”Oletko nähnyt elokuvan Truman Show”, hän kysyy ja tarkoittaa tarinaa, jossa päähenkilö ei tiedä elävänsä televisio-ohjelmassa, jota kaikki muut katselevat.

”Sellainen tunne minulle tuli. Yhtäkkiä kaikki muut tiesivät minusta asioita, joita en itse tiennyt.”

Lue myös: Alkoholi ja väkivalta hallitsivat Riikka-Lean elämää kymmeniä vuosia, kunnes tapahtui ihme.

Maiju Palin katsoo ikkunasta ulos kotonaan Hyvinkäällä.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.