Tarinat Tilaajille

Maitotilallinen Katri, 30, harmistuu jatkuvasta kritiikistä: ”Välillä ajattelen, että hoitakaa itse ruoka pöytäänne”

Maajussin ajatuksia ei useinkaan kysytä, kun puhutaan ruoan tuottamisesta. Kannattaisi kysyä, voi yllättyä. Katri Salovaara lypsää lehmiä ja miettii globaalin ruokajärjestelmän epäkohtia.

Minua harmittaa, kun seuraan julkista keskustelua, jossa kerrotaan mitä kaikkea me maatilalliset teemme väärin, mutta meiltä itseltämme ei kysytä mitään. Ikään kuin emme olisi asiantuntijoita omassa asiassamme.

Viljelijöiden ulkoistaminen keskusteluista ja norsunluutornista huutelu sapettaa niin, että välillä ajattelen: hoitakaa itse ruokanne pöytään, jos me kerran teemme kaiken väärin.

Toisaalta äänekäs huutelijajoukko on pieni. Suurin osa suomalaisista haluaa edelleen syödä kotimaista ruokaa. On kuitenkin raskasta, kun pitää keskittyä siihen, että ei ottaisi jatkuvaa työnsä arvostelua henkilökohtaisesti.

”Ensin hoidetaan lehmät ja sitten vasta itsemme”

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.