Tarinat Tilaajille

Pienillä teoilla voi olla suuri merkitys lapsen elämälle, sanoo vapaaehtoistyötä tekevä Eija

Kun Eija Koski jäi eläkkeelle, hän halusi tehdä jotain, josta hänet muistettaisiin. Nyt hän tukee lapsia ja heidän vanhempiaan Uudessa lastensairaalassa. 

Voiko sairasta lasta lähestyä hymyillen? Tätä helsinkiläinen Eija Koski, 65, mietti lähtiessään perhekaverivuoroon Uuteen lastensairaalaan ensimmäistä kertaa. Sairaalaympäristö tuntui jäykältä ja vakavasti sairaan lapsen kohtaaminen hankalalta.

”Ajattelin, että jos näen tosi sairaan lapsen tai ahdistuneen vanhemman, minulla ei ole taitoa kohdata heitä”, Eija sanoo.

Sairaalassa Eija lähestyi ensin lapsia. Hän kiinnitti heidän huomionsa aulassa olevaan koko seinän kokoiseen näyttöön, jossa uiskentelee kaloja kuin valtavassa akvaariossa. Katso, tuolla on iso punainen kala! Ja heei, tuolla on vielä isompi sininen!

Pian vanhemmat yhtyivät leikkiin, ja yhteys oli luotu. Eija tiesi pohjimmiltaan, miten lapsia lähestytään, olihan hänellä heistä vuosikymmenten kokemus.

Lue myös: Autistinen Asko saattaa raivota tai riisua vaatteet keskellä katua, mutta enää hänen äitinsä ei häpeä – ”On vapauttavaa olla miettimättä, mitä muut ajattelevat”

Eijalla oli halu auttaa, mutta ketä?

Jäätyään vuosi sitten eläkkeelle Eija pohti, mihin ryhtyisi. Oli selvää, että hän tekisi vapaaehtoistyötä, mutta mitä?

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.