Tarinat Tilaajille

Tuskaa, hikeä ja kyyneleitä – Miksi vaihdevuosista ei puhuta?

Milloin viimeksi juttelit vaihdevuosistasi? Niinpä. Entä jos lakkaisimme häpeämästä ja puhuisimme menopaussista yhtä luontevasti kuin nuoret naiset kuukautisista? Katso videolta, millaisia kokemuksia Kotilieden toimittajilla on vaihdevuosista. 

Hikoiluttaa, vi­luttaa, ei nu­kuta ja nukuttaa. Juok­­suttaa pissal­la ja sydän tykyt­tää. Pai­no nousee, ni­veliin sattuu. Limakalvot kuivuvat ja raivostuttaa!

Mutta emme me menopaussinaiset tee olostamme numeroa. Sinnittelemme hiljaa tai puhumme korkeintaan ystävälle ja gynekologille. Emme istu keskustelemassa olostamme ja oireistamme vaihdevuosikahviloissa kuten brittisisaremme, koska meillä ei sellaisia kahviloita ole.

Emme myöskään patsastele parrasvaloissa, eihän vanheneva nainen vaivoineen ole mediaseksikäs aihe. ­Emme näy emmekä kuulu, vaikka meitä vaihdevuosien ytimessä eläviä on Suomessakin puolisen miljoonaa, enemmän kuin milloinkaan.

Koska naiset elävät yhä vanhemmiksi, myös vaihdevuodet koskettavat suurempaa joukkoa. Vielä parisataa vuotta sitten moni nainen kuoli ennen viisikymppisiään.

Lue myös: Vaihdevuodet opettivat Hanna Sumaria: ”Itsestään pitää pitää huolta”

Vaihdevuodet Salkkareiden aiheena ei innostanut

Kuusi vuotta sitten tamperelainen gynekologi Maija Kajan otti yhteyttä Salatut elämät -sarjan käsikirjoittajiin. Hänellä oli idea: joka arkipäivä televi­siosta tulevaan ohjelmaan pitäisi saada henkilöhahmo, jolla olisi vaihdevuodet. Tuotantoyhtiössä ei innostuttu.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.