Ihmiset

Jenni Vartiainen Annassa: "Olen vapautunut itse rakentamistani kahleista"

Jenni Vartiainen kertoo uudessa Annassa ottavansa musiikin tekemisen äärimmäisen tosissaan. "Olen saanut useita viestejä ihmisiltä, jotka kertovat sen kirjaimellisesti pelastaneen heidät. He ovat harkinneet itsemurhaa, mutta jokin lauluni on saanut heidät toisiin ajatuksiin", Jenni kertoo.

Jenni Vartiainen, 36 on tähän asti näyttäytynyt monelle mystisenä ja salaperäisenä laulajana. Uudessa Annassa hän kertookin olevansa ujo erakkoluonne.

”Kun tulin aikoinaan hyvin nuorena julkisuuteen, yksityisyyteni rajojen yli tunkeuduttiin väkisin. Se teki säikyksi ja varovaiseksi”, hän kertoo Annassa.

Lue myös: Riitta Väisänen Seurassa: Rajan vetäminen yksityisyyden ja julkisuuden välille on joskus vaikeaa

Jenni kertoo yksityisyyden äärimmäisen varjelun vieneen paljon energiaa vuosien varrella. Nyt hän vihdoin kokee, että aika on kypsä, ja että hän voi avata omaa elämäänsä enemmän laulujensa sanoituksissakin.

Lue myös: Paloittele pelko ja hallitse sitä – 8 vinkkiä pelkojen voittamiseen

”Halusin tehdä sellaista musiikkia, jota ei Suomessa ole aiemmin tehty”

Jenni Vartiainen löysi laulamisen melkein vahingossa. Hän osallistui Popstars-kisaan ja pääsin kolmen tytön muodostamaan Gimmel-yhtyeeseen.

”Jouduin kohtaamaan musiikkibisneksen armottomat realiteetit jo uran alkuvaiheessa. Otimme Gimmelin suuren suosion itsestäänselvyytenä. Menestys suli kahdessa vuodessa, keikoille ei enää tullutkaan väkeä. Oli rajua huomata, että näin yhdentekeviä ja korvattavia me olimme. Palasin vanhempieni lelukauppaan kiireapulaiseksi”, Jenni muistelee uudessa Annassa.

Palo tehdä musiikkia kuitenkin jäi. Jenni oli nuorena harrastanut taitoluistelua ja kilpaillut SM-tasolla. Lupaava ura keskeytyi urheiluvamman takia. Koska Jenni oli joutunut jo luopumaan yhdestä itselleen tärkeästä elämänalueesta, hän ei halunnut enää luopua laulamisesta.

Jenni Vartiainen, häpeä, ujo, julkkikset, laulaja, yksityisyys

Kun Jenni Vartiainen aloitteli soolouraansa, hänelle heiteltiin monenlaisia ehdotuksia siitä, millaista musiikkia hänen tulisi lähteä tekemään. Pohdittiin, voisiko hän olla Suomen Avril Lavigne. Jennin vastaus oli tiukka ”ei kiitos”.

”Ei ole mitään järkeä lähteä jäljittelemään. Silloin päätyy väistämättä olemaan laimeampi versio alkuperäisestä. Halusin tehdä sellaista pop-musiikkia, jota ei Suomessa ole aiemmin tehty”, Jenni sanoo.

Lue myös: Uusi ammatti aikuisiässä? Näistä vinkeistä saat apua, kun harkitset ammatinvaihtoa

Uusi luku elämässä

Jenni kertoo ottavansa musiikin tekemisen äärimmäisen tosissaan.

”Olen saanut useita viestejä ihmisiltä, jotka kertovat sen kirjaimellisesti pelastaneen heidät. He ovat harkinneet itsemurhaa, mutta jokin lauluni on saanut heidät toisiin ajatuksiin”, Jenni kertoo.

Vuonna 2015 levy-yhtiö ehdotti, että Jenni jäisi lomalle. Jenni purskahti itkuun – helpotuksesta. Terra-levyn kiertue oli jatkunut melkein kaksi vuotta. Pakkoloma venähti, kun äänihuulet alkoivat reistailla. Syyksi paljastui altistuminen homeelle.

Jenni kertoo uudessa Annassa, että nyt hänestä kuitenkin tuntuu, että sivu on kääntynyt: hän kirjoittaa uutta lukua sekä urallaan että elämässään.

”Tunnen olevani taas se iloinen ja jopa vähän tyhmänrohkea nuori nainen, joka aikoinaan lähti tekemään musiikkia. Olen vapautunut häkeistä ja kahleista, jotka matkan varrella itselleni rakensin. En valitsisi mitään toisin. Epäonnistumisetkin ovat kuljettaneet eteenpäin uusien oivallusten ääreen. Ei elämä ole taistelu, se on seikkailu”, Jenni sanoo Annassa.

Lue myös Annan juttu: Kylmäksi syytetty Jenni Vartiainen: ”Olen yrittänyt suojella itseäni, ja joskus se on mennyt liiallisuuksiin”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Jenni Vartiainen Annassa: "Olen vapautunut itse rakentamistani kahleista"

Sinun täytyy kommentoidaksesi.