Ihmiset Tilaajille

Taiteilija Johanna Oras elää uutta kuherruskautta tyttären muutettua kotoa

Taiteilija <strong>Johanna Oras </strong>elää uutta kuherruskautta puolisonsa kanssa ja yrittää antaa tyttärelleen tilaa tehdä omat virheensä. 

Samanlaista huumaa kuin suhteen alkuvaiheessa. Siltä taiteilija Johanna Oraksesta, 49, tuntuu, kun hän ajattelee elämää puolisonsa, taidekauppias ­Reijo Oraksen kanssa juuri nyt.

”Aivan kuin meillä olisi menossa ­uusi kuherruskuu­kausi. Tyttäremme on muuttanut pois kotoa, ja meillä on enemmän aikaa olla kaksin. Nautin siitä suunnattomasti”, ­Johanna sanoo.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että pariskunta saattaa lähteä hetken mielijohteesta illaksi saunomaan mökille Kokemäelle. Tai leffatreffeille Turkuun. Ja joskus ajelulle Naantalin kauniisiin maisemiin. Myös maalaamiselle on enemmän aikaa.

”Voin hyvällä omallatunnolla ­tehdä töitä juuri silloin kun siltä tuntuu. Lapsi­perheen arkirutiinit ja koulujen loma-ajat eivät sido. Vapaus on tässä elämänvaiheessa kaikkein parasta.”

Lue myös: Taiteilija Johanna Oras tasapainoilee taloudellisen epävarmuuden kanssa: ”Usein tuntuu, että elämme Reijon kanssa kädestä suuhun”

Kun on ollut näin kauan naimisissa, tärkeintä on pystyä nauramaan yhdessä.

Kolmas elämä on aluillaan. ­Johanna täyttää ensi vuonna viisikymmentä. Ikääntyminen herättää hänessä ristiriitaisia tunteita.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.