Ihmiset

Seura: Katja Ståhlin äiti, 83, muutti palvelutaloon ja löysi alakerrasta uuden rakkauden

Ennen Katja Ståhl, 54, oli jatkuvasti huolissaan äidistään. Nyt etäisyyttä on äidin ja tyttären välillä vain seitsemän kilometriä.

Toimittaja ja Elämäni Biisi -ohjelman juontaja Katja Ståhl kertoo uudessa Seurassa, että hänen 83-vuotias äitinsä muutti asumaan palvelutaloon keväällä 2022. Ennen muuttoa Katja oli jatkuvasti huolissaan äidistä, joka asui 40 kilometrin päässä Tuusulassa. Nyt äiti asuu vain seitsemän kilometrin päässä Katjasta. 

Katjan äiti on vielä hyväkuntoinen, eikä tarvitse päivittäistä apua arjessaan. Katja ja hänen lapsensa taivuttelivat kuitenkin ”mumman” muuttamaan lähemmäs. Nyt Katjan äiti asuu Hopeakotka-nimisessä palvelutalossa, jossa on kaikki palvelut valmiina sitten, kun Katjan äiti niitä tulevaisuudessa ehkä tarvitsee. 

”Monilla on sellainen kuva, että senioritalot ovat laitoksia – mutta sehän ei pidä lainkaan paikkansa! Ihmisillä on omat kodit, jonne saa raahata ihan ikiomat huonekalut, lamput, valokuvat ja viherkasvit. Se on koti, mutta siellä ollaan eri tavalla turvassa”, Katja pohtii Seurassa

Hänen äitinsä asuu kerrostaloyksiössä, jossa on alkovi ja iso parveke. Palvelutalosta voi tarpeen mukaan ostaa erilaisia palveluita. Toistaiseksi Katjan äiti käy silloin tällöin ruokalassa syömässä ja hänen luonaan käy siivooja. 

”Äidin asunto on aivan superkiva, enkä tajua, miksi meille työikäisille ei ole sellaisia. Kävisin alakerrassa syömässä ja joku siivoaisi puolestani. Muuttaisin saman tien, jos tällaista vaihtoehtoa tarjottaisiin”, Katja pohtii Seurassa

Katja Ståhlin äiti rakastui alakerrassa asuvaan dosenttiin

Katja kertoo Seurassa arvelevansa, että äiti on sopeutunut nopeasti muuttuneeseen asuinpaikkaansa uuden rakkauden takia. Katjan äiti on alkanut seurustella 86-vuotiaan dosentin kanssa, joka asuu äidin alakerrassa. Pari alkoi jutella keskenään ensimmäistä kertaa lähikaupassa. Heitä yhdistää rakkaus musiikkia kohtaan. 

”Olen äitini ainoa lapsi, ja on parasta, ettei hänen päivänsä autuus ja ilo ole enää kiinni siitä, olenko minä käynyt hänen luonaan. Rakkaus on ratkaissut kaiken – tuntuu, ettei mikään harmita tai ahdista häntä, koska kaikki on niin ihanaa”, Katja kertoo Seurassa

Aina äidillä ei Katjan mukaan ole ollut kovin hyvä miesmaku, mutta iän myötä se on kehittynyt. Seurassa Katja kertoo, että äidin uusi miesystävä on sivistynyt ja kaikin puolin fantastinen. 

”Se tekee minut todella iloiseksi”, Katja sanoo Seuran jutussa. 

Lue koko juttu Seurasta: Katja Ståhl sai ison huolen harteiltaan, kun äiti muutti hoivakotiin – ”Parasta on tietää äidin olevan turvassa”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Seura: Katja Ståhlin äiti, 83, muutti palvelutaloon ja löysi alakerrasta uuden rakkauden

Sinun täytyy kommentoidaksesi.