Ihmiset

Vasta-avioitunut näyttelijä Krista Kosonen Annassa: "En koskaan unelmoinut meneväni naimisiin"

Yllätyshäitä toukokuussa juhlinut Krista Kosonen kertoo uudessa Annassa, että yksi omalta äidiltä saatu oppi on ylitse muiden: "Nainen ei saa olla riippuvainen kenestäkään miehestä, vaan hänellä pitää olla oma työ, omat rahat ja oma elämä."

Näyttelijä Krista Kosonen, 35, ja ohjaaja Antti J. Jokinen, 50, avioituivat yllättäen toukokuussa. Pariskunta kutsui ystävänsä yhteissyntymäpäivilleen, jotka osoittautuivatkin häiksi. Uudessa Annassa Krista kertoo olevansa miestään epäromanttisempi mutta ei sitoutumiskammoinen.

”Toisaalta avioliitto ei ole muuttanut mitään, mutta toisaalta on. En koskaan unelmoinut meneväni naimisiin, mutta nyt tämä tuntuu todella ihanalta ja merkitykselliseltä. Olemme sentään olleet yhdessä jo seitsemän vuotta, ja kun Antti kosi ja vastasin myöntävästi, niin tuntui oikealta saada paketti kasaan”, Krista Kosonen kertoo Annassa.

Kosonen kertoo, että hänen nykyisen parisuhteensa tärkein oppi on, että kumppania ei kannata yrittää muuttaa.

”Olen iloinen, että Antti ei ole ikinä yrittänyt muuttaa minua mitenkään, vaan olen aina saanut olla oma itseni. Olemme samalla alalla, joten hän ymmärtää minua, enkä ole joutunut luopumaan mistään. Minua on kannustettu ja tuettu, meillä on vahva keskinäinen tuki.”

Lue myös: Miksi naimisiin kannattaa mennä? Lue aviopuolison edut avopuolisoon verrattuna

Krista Kosonen, häät, naimisiin, vasta-avioitunut, tytär, äiti, pituus

Äidin opit elämään

Kososen ja Jokisen yhteinen tytär täyttää lokakuussa kolme vuotta. Krista kertoo Annassa uskovansa, että äitiys on muuttanut häntä paitsi väsyneemmäksi myös ymmärtäväisemmäksi.

”Kun katson oman äitini nuoruudenkuvaa, näen meissä melkoista yhdennäköisyyttä. Nyt kun olen itse äiti, arvostan äitiäni paljon enemmän kuin ennen ja ehdottomasti ymmärrän häntä paremmin”, Krista sanoo.

Äidiltään Krista ei oppinut ruoanlaittotaitoa tai sitä, miten olla kodin hengetär. Sen sijaan Kosonen ajattelee oppineensa paljon tärkeämpiä asioita.

”Äiti korosti aina, että nainen ei saa olla riippuvainen kenestäkään miehestä, vaan hänellä pitää olla oma työ, omat rahat ja oma elämä. Naisen pitää olla vahva, mutta myös pehmeä, sillä ihmisen arvoa ei mitata menestyksessä eikä rahassa vaan empatiassa, siinä kuinka hän suhtautuu muihin ihmisiin ja luontoon.”

Lue myös: Krista Kosonen Annassa: ”Kotiäidin arki on välillä pitkästyttävää”

Krista Kosonen, häät, naimisiin, vasta-avioitunut, tytär, äiti, pituus

”Yritän opettaa, että kauneus ei kasvata itsetuntoa”

Krista Kosonen kertoo, että teini-iässä hän kulki hartiat lysyssä, koska pituus määritti häntä. Kosonen on 178 senttimetriä pitkä.

”Koulunäytelmissä olin noita-akka enkä prinsessa, ja se olikin usein kiinnostavampi rooli. Kun on pitkä ja vahva ruumiinrakenne, on vaikeampi teeskennellä, että olisi heikko ja avuton”, Kosonen pohtii.

Ulkonäkökysymykset ovat tällä hetkellä keskeisiä teemoja myös perhe-elämässä, sillä Kososen kertoo tyttärensä löytäneen mekkoleikit, ja mekot vaihtuvat nyt useita kertoja päivässä.

”Hän haluaa olla nätti, ja hänen mielestään myös äiti on kovin kaunis. Totta kai sanon hänelle, että hän on nätti, mutta yritän opettaa, että kauneus ei kasvata itsetuntoa, vaan tekeminen. Onnistumisen tunteet tulevat tekemisestä. Kehun häntä myös kaikesta muusta: hän on rohkea, viisas ja kekseliäs”, Kosonen kertoo Annassa.

Lue myös Annan juttu: Juuri avioitunut näyttelijä Krista Kosonen: ”Olen oppinut, ettei kumppania kannata yrittää muuttaa”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Vasta-avioitunut näyttelijä Krista Kosonen Annassa: "En koskaan unelmoinut meneväni naimisiin"

Sinun täytyy kommentoidaksesi.