Kulttuuri

Kuinka paljon tiedät Aleksis Kivestä? Vain todelliset kirjallisuusgurut saavat tästä tietovisasta täydet pisteet

Suomen kansalliskirjailija Aleksis Kivi muistuu mieliin lokakuussa, kun lippu nousee salkoon suomalaisen kirjallisuuden kunniaksi. Mutta kuka Aleksis Kivi oikein oli? Vastaa tietovisaan ja selvitä, kuinka hyvin tunnet kirjailijan Aleksis Kiven päivän takana.

Aleksis Kiven päivää ja suomalaisen kirjallisuuden päivää vietetään vuosittain 10. lokakuuta. Mutta tiedätkö, millainen henkilö Aleksis Kivi oli? Entä mikä teos teki hänet tunnetuksi? Vastaa 10 kysymykseen ja testaa, kuinka hyvin tunnet Suomen kansalliskirjailijan.

Tässä tietovisassa googlaaminen, kaverille kilauttaminen tai kirjahyllyltä avun kysyminen ei ole sallittua. Vääristä vastauksista ei kuitenkaan seuraa jälki-istuntoa, joten ota rennosti – saatat ehkä oppia jotain uutta!

Lähteet: Kansallisbiografia.fi, Nurmijarvi.fi, Viljo Tarkiainen: Aleksis Kivi ; Elämä ja teokset (WSOY, 1984), Yle Oppiminen, Iltasanomat.fi ja Suomenkuvalehti.fi, Aleksis Kivi: Seitsemän veljestä (Gummerus, 2007), Aleksis Kivi, käännös Juha Hurme: Seitsemän veljestä (Teos, 2021)

Lue myös Anna.fi: Muumimamma, Koskela vai Sonja O.? Testaa, kuka Suomi-kirjallisuuden hahmo sisälläsi asuu

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kuinka paljon tiedät Aleksis Kivestä? Vain todelliset kirjallisuusgurut saavat tästä tietovisasta täydet pisteet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.