Kulttuuri

Tämä on ihanin nimi tyttövauvalle! Yli 6500 suomalaista kertoi mielipiteensä

Kotilieden lukijat äänestivät, mikä tämän hetken suosituimmista tytön nimistä on kaikista ihanin.

Suosituimmat ensimmäiset etunimet tytölle vuonna 2023 olivat AinoOliviaAadaLilja, Sofia, EeviEllenLinneaHelmi ja Aava.

Melko perinteiset suomalaiset nimet miellyttävät tällä hetkellä pienten lasten vanhempia. Suosittuja nimiä yhdistää myös se, että ne kuulostavat pehmeiltä. Nimissä on paljon A-, E- ja I-kirjaimia. Ärrää ja koota ei kymmenen suosituimman nimen joukosta löydy.

Kotilieden lukijat saivat äänestää, mikä tämän hetken suosituimmista tyttöjen nimistä on heidän oma suosikkinsa. Äänestykseen osallistui yli 6500 henkilöä.

Luontoaiheiset nimet kipusivat kärkeen

Tiukan äänestyksen voitti Lilja. Nimi yhdistetään usein lilja-kukkaan. Nimen alkuperä on englanninkielisen Elisabeth-nimen hellittelymuodoissa Lilian ja Lily. Nimi oli erityisen suosittu 1900-luvun alussa. Nyt 100 vuotta myöhemmin se on noussut jälleen yhdeksi suosikkinimistä.

Toiseksi eniten ääniä keräsi Helmi. Nimi äänestettiin viime vuonna toiseksi kauneimmaksi suomalaiseksi naisen nimeksi. Helmi-nimen on arvioitu olevan suomennos nimestä Margareta, joka tarkoittaa myös helmeä. 

Kolmannelle sijalle kipusi Aino, joka puolestaan äänestettiin kauneimmaksi naisen nimeksi viime vuonna. Aino on alun perin kalevalainen nimi, jonka loi Elias Lönnrot.

Sijoille 4.-10. nousivat Isla, Sofia, Ellen, Linnea, Olivia, Kerttu ja Aava.

Lue myös Kaksplus.fi: Nämä ovat Suomen suosituimmat etunimet vuosikymmenittäin – katso taulukot yli sadan vuoden ajalta

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tämä on ihanin nimi tyttövauvalle! Yli 6500 suomalaista kertoi mielipiteensä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.