Kulttuuri

Yli 7000 ihmistä ei voi olla väärässä! Tämä on ihanin nimi poikavauvalle juuri nyt

Kotilieden lukijat äänestivät poikien hittinimistä oman suosikkinsa. Eniten ääniä keräsi nimi, joka toimii sekä meillä että ulkomailla.

Suosituimmat ensimmäiset etunimet pojalle vuonna 2023 olivat EinoOliverVäinöElias, Onni, Leo, Emil, Vilho, Eeli ja Aatos, kertoo Digi- ja väestötietovirasto.

Lista paljastaa, että perinteiset suomalaiset nimet ovat tällä hetkellä pienten lasten vanhempien suosikkeja. Suosittuja nimiä yhdistää myös pehmeä äänneasu. Nimissä on paljon E-, O- ja I-kirjaimia, eikä juurikaan kovia konsonantteja.

Kotilieden lukijat saivat äänestää, mikä tämän hetken suosituimmista poikien nimistä on heidän oma suosikkinsa. Äänestykseen osallistui yli 7200 henkilöä.

Voittajaksi äänestettiin viime vuosina suosiossa ollut pojan nimi

Kotilieden äänestyksen selväksi voittajaksi nousi nimi Oliver. Vuodesta 2005 suomenkielisessä almanakassa ollut nimi on sekä suomalaiseen suuhun sopiva että kansainvälinen. Nimen suosion selvä kasvu alkoi 1990-luvulla ja on jatkunut 2000-luvulla, kertoo Kotus.

Oliverin jälkeen E-kirjaimella alkavat nimet osoittautuivat lukijoidemme suosikeiksi. Toiselle sijalle äänestettiin Emil/Eemil, kolmanneksi kipusi Elias. Vasta neljänneksi eniten ääniä keräsi Eino, joka oli vuonna 2023 suosituin nimi poikavauvalle.

Viidenneksi ihanin pojan nimi oli Onni. Viime vuonna Kotilieden lukijat äänestivät Onnin kauneimmaksi suomalaiseksi miehen nimeksi. Oliver oli samassa äänestyksessä kahdeksas.

Äänestyksessä sijoille 5.-10. kipusivat Noel, Väinö, Alvar, Leo ja Eeli.

Lue myös Kaksplus.fi: Urpo pohjautuu sivistynyttä tarkoittavaan sanaan – miksi merkitys on nykyään päinvastainen? 6 sivumerkityksen saanutta nimeä, joiden alkuperä voi yllättää

Kommentoi

Kommentoi juttua: Yli 7000 ihmistä ei voi olla väärässä! Tämä on ihanin nimi poikavauvalle juuri nyt

Sinun täytyy kommentoidaksesi.